Meteo

Meteo Cum va fi vremea pe litoral, în acest sfârșit de săptămână

Vreme închisă în toată țara, în acest sfârșit de săptămână. Meteorologii anunță ploi pe litoral iar temperaturile vor fi pe plus.

Vremea la noapte. Vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, local mai însemnate cantitativ, cu precădere în zonele deluroase și montane din sud (unde se vor cumula în general între 15 și 25 l/mp). Acestea vor fi îndeosebi sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei și se va depune strat nou de zăpadă consistent, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în Maramureș și Transilvania, mixte în Oltenia, Muntenia, Crișana și pe arii restrânse în Banat, în timp ce în Dobrogea vor fi mai ales ploi. La munte vor predomina ninsorile, iar la peste 1500 m vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 60...80 km/h, viscolind și troienind zăpada. Vor fi depuneri semnificative de polei în zona de câmpie a Munteniei, dar pe arii restrânse și în restul regiunilor, cu precădere în estul Olteniei și sud-estul Moldovei. Vântul va mai avea intensificări temporare în sudul și sud-estul teritoriului cu viteze de în general de 50...55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -9 și 0 grade, mai ridicate pe litoral, până la 5 grade.

Vineri. Vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații, ziua în sud-vest, local în sud și est și izolat în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. În Banat, Oltenia și zona deluroasă a Munteniei, precum și în zona montană aferentă, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul și centrul Moldovei va ninge și trecător vor fi posibile ploi și lapoviță, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. La munte, la altitudini joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de lapoviță și trecător ploaie, iar la peste 1500 m va ninge. Local, vor fi depuneri de polei în special în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, în general cu viteze de 55...60 km/h, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -7...-6 grade în nordul Moldovei și 7...8 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 și 3 grade.

Sâmbătă. Vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, izolat însemnate cantitativ mai ales la munte. În nord-estul, vestul și nord-vestul teritoriului, precum și în zonele de munte vor predomina ninsorile, în centru vor fi precipitații mixte, iar în sud și sud-est, ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea și ninsori sau lapoviță. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe creste, unde va viscoli ninsoarea, iar în prima parte a intervalului și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade in nordul Moldovei și 9..10 grade in Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 1 grad. Izolat se va semnala ceață.

Duminică. Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în vest, nord și centru și va avea înnorări temporare în rest. În prima parte a intervalului, izolat, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, cu precădere în sud-est. Dimineața și mai ales noaptea, în special în regiunile extracarpatice, local se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime, în general, între -11 și 0 grade.


Sursă: România TV

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesaj nou de vreme severă pentru judeţul Constanța Ploi ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare

21 Feb 2019 4093

Se circulă în condiţii de ceaţă densă în judeţul Constanţa. Portul Midia a fost închis

20 Feb 2019 366

Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni la Constanța. Cum va fi vremea de Mărțișor la malul mării

18 Feb 2019 1122

Atenționare de călătorie în Republica Elenă. Cod portocaliu de vânt

14 Feb 2019 333

Cum va fi vremea la Constanța în următoarele două săptămâni. Ce spun meteorologii

11 Feb 2019 1778

Ceaţa face probleme în mai multe judeţe. Cum se circulă în Constanţa

10 Feb 2019 746

Cod Galben pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Mesaj de vreme severă imediată. Ce spun specialiştii

07 Feb 2019 10715

Atenţionare de călătorie în Grecia. Vor fi închise linile maritime și se mențin codurile de vreme nefavorabilă

05 Feb 2019 462

Cum va fi vremea la Constanța în următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi în scădere

04 Feb 2019 1041

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață densă. Când expiră atenționarea meteo

01 Feb 2019 468

Atenție șoferi. Se circulă în condiții de ceață densă pe Autostrada Soarelui și pe Autostrada A4 Ovidiu - Agigea

31 Jan 2019 350

Intervenții dificile pentru remedierea problemelor în alimentarea cu energie electrică. Ce localități sunt în prezent nealimentate cu energie (galerie foto)

29 Jan 2019 801

Temperaturile cresc peste normele perioadei. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

29 Jan 2019 369

ENEL Peste 200 de stâlpi, rupţi în urma vremii severe. Avarii înregistrate în Călăraşi şi Ialomiţa

29 Jan 2019 351

Efectele ploii înghețate. Situația actualizată a avariilor E-Distribuție Dobrogea. Ce localități sunt nealimentate cu energie (galerie foto)

28 Jan 2019 535