Meteo

Meteo Cum va fi vremea pe litoral, în acest sfârșit de săptămână

Vreme închisă în toată țara, în acest sfârșit de săptămână. Meteorologii anunță ploi pe litoral iar temperaturile vor fi pe plus.

Vremea la noapte. Vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, local mai însemnate cantitativ, cu precădere în zonele deluroase și montane din sud (unde se vor cumula în general între 15 și 25 l/mp). Acestea vor fi îndeosebi sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei și se va depune strat nou de zăpadă consistent, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în Maramureș și Transilvania, mixte în Oltenia, Muntenia, Crișana și pe arii restrânse în Banat, în timp ce în Dobrogea vor fi mai ales ploi. La munte vor predomina ninsorile, iar la peste 1500 m vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 60...80 km/h, viscolind și troienind zăpada. Vor fi depuneri semnificative de polei în zona de câmpie a Munteniei, dar pe arii restrânse și în restul regiunilor, cu precădere în estul Olteniei și sud-estul Moldovei. Vântul va mai avea intensificări temporare în sudul și sud-estul teritoriului cu viteze de în general de 50...55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -9 și 0 grade, mai ridicate pe litoral, până la 5 grade.

Vineri. Vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații, ziua în sud-vest, local în sud și est și izolat în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. În Banat, Oltenia și zona deluroasă a Munteniei, precum și în zona montană aferentă, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul și centrul Moldovei va ninge și trecător vor fi posibile ploi și lapoviță, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. La munte, la altitudini joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de lapoviță și trecător ploaie, iar la peste 1500 m va ninge. Local, vor fi depuneri de polei în special în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, în general cu viteze de 55...60 km/h, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -7...-6 grade în nordul Moldovei și 7...8 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 și 3 grade.

Sâmbătă. Vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, izolat însemnate cantitativ mai ales la munte. În nord-estul, vestul și nord-vestul teritoriului, precum și în zonele de munte vor predomina ninsorile, în centru vor fi precipitații mixte, iar în sud și sud-est, ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea și ninsori sau lapoviță. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe creste, unde va viscoli ninsoarea, iar în prima parte a intervalului și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade in nordul Moldovei și 9..10 grade in Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 1 grad. Izolat se va semnala ceață.

Duminică. Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în vest, nord și centru și va avea înnorări temporare în rest. În prima parte a intervalului, izolat, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, cu precădere în sud-est. Dimineața și mai ales noaptea, în special în regiunile extracarpatice, local se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime, în general, între -11 și 0 grade.


Sursă: România TV

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesaj nou de vreme severă Informare meteo. Se schimbă vremea în toată ţara. Ce spun specialiştii

19 May 2019 2847

Avertizare meteo. Mai multe județe sub cod galben de vreme rea. Toată țara vizată de o informare meteo

18 May 2019 496

Județul Constanța sub cod portocaliu de vreme severă. Când expiră atenționarea și ce localități sunt vizate

18 May 2019 3854

UPDATE Cod Galben. Mesaj de vreme severă imediată. Localităţi din judeţul Constanţa vizate

18 May 2019 7452

Weekend ploios în Dobrogea. Ce spun meteorologii

17 May 2019 325

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră atenționarea meteorologilor

15 May 2019 1426

Informare meteorologică Se întorc ploile. Meteorologii anunţă vijelii şi grindină

14 May 2019 1788

Vreme în încălzire în următoarele două săptămâni la Constanța. Ce spun meteorologii

13 May 2019 480

UPDATE Mesaj nou vreme severă imediată. Cod Galben în judeţele Constanţa şi Tulcea

13 May 2019 2777

Județul Constanța sub cod galben de vreme rea. Când expiră atenționarea meteorologilor (galerie foto+video)

10 May 2019 5211

Interviu online cu Mia Mirabela Stamate, şef Serviciul Prognoze din cadrul Centrului Regional Dobrogea Ce ne rezervă vremea în următoarele săptămâni

10 May 2019 1506

Opt județe afectate de fenomenele meteo nefavorabile din ultimele ore. Mii de pompieri au intervenit în sprijinul cetățenilor

07 May 2019 288

Cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină în județul Constanța!

06 May 2019 4179

Cod roșu de tornadă în județele Călărași și Ialomița!

06 May 2019 417

Se întorc ploile în Dobrogea. Cum va fi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

06 May 2019 1354