Prognoza meteo pentru ultima săptămână din an. Cum va fi vremea de Revelion


Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie  anunță că valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată. La munte va ninge, în Maramureș și în nordul și estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crișana și jumătatea de nord a Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie. De miercuri, vremea se va răci față de intervalul anterior.

În această noapte,  în regiunile din vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi noros, iar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. La munte va ninge, în Maramureș și în nordul și estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crișana și jumătatea de nord a Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie. În sudul și sud-estul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitații slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe spații mici. Pe arii restrânse se va depune polei, relatează România TV.

Temperaturile minime, mai ridicate decât în nopțile precedente, vor fi cuprinse între -7 grade în estul Transilvaniei și 2 grade În Banat și sudul Olteniei. Izolat vor fi condiții de ceață.

A doua zi de Crăciun, luni, în cea mai mare parte a țării, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârșitul lunii decembrie. În regiunile din vestul, centrul și nordul teritoriului, iar noaptea și în est, cerul va fi mai mult noros. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar în Maramureș, Transilvania, zona deluroasă din Banat și Crișana și local în Moldova se vor semnala precipitații mixte. În sud și sud-est înnorările vor fi temporare și doar izolat va ploua slab. Vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări, mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 7 grade în Banat și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 3 grade, scrie rtv.net

A treia zi de Crăciun, valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei din an, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade în nord-vestul și centrul țării și 10 grade în sud, iar cele minime vor fi curpinse, în general, între -5 și 0 grade. Cerul va avea înnorări în general persistente în regiunile intracarpatice, unde local și temporar se vor semnala precipitații, mixte în cursul zilei și predominant sub formă de ninsoare noaptea, iar la munte va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și, cu precădere în est și sud-est, în prima parte a zilei, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, în timp ce spre sfârșitul intervalului în Moldova pe arii restrânse vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, unde va viscoli sau spulbera zăpada, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse și în celelalte regiuni.

La mijlocul săptămânii, miercuri mai exact, vremea se va răci față de intervalul anterior, astfel încât, în majoritatea regiunilor, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în Moldova, și la munte, unde va ninge. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile, ninsori slabe în centru și predominant ninsori în sud-est, se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și în zonele mai joase de relief, în special din Oltenia și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -3...-2 grade în depresiuni și 5...6 grade în sud și sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și -2 grade.

Joi, vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros în estul țării și în zona de munte, unde va mai ninge slab. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și numai pe arii restrânse în centru vor fi ninsori slabe. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, dar local și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -12 și -4 grade.

Prognoza meteo pentru vineri, sâmbătă şi duminică. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, la munte și în regiunile estice, conform rtv.net



Sursă foto: realitatea.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vreme instabilă pentru următoarele zile în Dobrogea

19 Apr 2024 317

Umiditatea solului în Dobrogea. Evaluare recentă a specialiștilor ANM

19 Apr 2024 312

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 333

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 616

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 533

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 448

Cod galben de vreme rea la Constanța! Vremea se va răci accentuat. Unde se pot semnala eventuale probleme

17 Apr 2024 670

Alertă meteo! Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vijelii, averse torențiale și grindină

17 Apr 2024 1346

Situația rezervei de umiditate în Dobrogea și alte regiuni ale țării. Evaluare la data de 16 aprilie 2024

16 Apr 2024 580

ANM avertizează! Transport de praf saharian în România între 16 și 18 aprilie

16 Apr 2024 426

IPJ SibiuInstabilitate atmosferică accentuată, ploi și vijelii în cursul acestor zile

16 Apr 2024 218

Cum va fi vremea în Dobrogea, în următoarele două săptămâni?

15 Apr 2024 727

Prognoza meteo pentru Dobrogea. Temperaturi și condiții atmosferice pentru următoarele zile

13 Apr 2024 770

ANM Rezerva de umiditate în Dobrogea. Date actualizate

12 Apr 2024 476

ANM anunță vreme mai caldă decât normalul perioadei în zona Dobrogea

08 Apr 2024 399