Meteo

Prognoza meteo săptămânală. În ce regiuni din țară canicula este înlocuită cu ploi sau furtuni violente

Administrația Națională de Meteorologie a făcut previziuni privind evoluția stării vremii în această săptămână:

Intervalul 29.07.2019 ora 09 - 30.07.2019 ora 09
Valorile termice vor marca o scădere, astfel încât se vor situa ușor sub cele caracteristice perioadei, exceptând regiunile estice, unde vremea va fi local călduroasă. În vestul, sudul și local în centrul țării vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 23 de grade. 

Intervalul 30.07.2019 ora 09 - 31.07.2019 ora 09
 Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară la amiază în regiunile estice. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 25 de grade.

Intervalul 31.07.2019 ora 09 - 01.08.2019 ora 09
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară la amiază în sudul și sud-estul teritoriului. Cerul va fi variabil în sud-vest, dar va avea înnorări temporar accentuate în celelalte regiuni, unde pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină, ziua mai ales în jumătatea de nord a țării, iar noaptea cu precădere în centru, est și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 24 de grade.

Intervalul 01.08.2019 ora 09 - 04.08.2019 ora 09
Valorile termice vor scădea treptat în vestul, centrul și nordul țării, dar în sud și sud-est vremea călduroasă va persista. Probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în cea mai mare parte a teritoriului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.