Vreme caldă pe litoral, la început de septembrie. Ce spun meteorologii

Vremea se va menține caldă, local călduroasă în regiunile sudice. Vor fi averse și descărcări electrice, local în vestul și nord-vestul țării, precum și la munte, iar pe arii restrânse va ploua și în centru și sud-est și cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade. Dimineaţa vor fi condiții de ceață.
 
DUMINICĂ. Vremea se va menține caldă, local călduroasă în regiunile sudice. Cerul va avea înnorări temporare. Vor fi averse și descărcări electrice, local în vestul și nord-vestul țării, precum și la munte, iar pe arii restrânse va ploua și în centru și sud-est și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări, ziua mai ales în regiunile sud-estice, iar după-amiaza și noaptea cu precădere în cele sud-vestice și pe crestele Carpaților Meridionali și Munților Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai coborâte, spre 6 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

LUNI: Vremea se va menține caldă, izolat călduroasă în sudul extrem al țării, dar va deveni instabilă în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza și noaptea în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, unde vor fi averse și descărcări electrice, pe arii restrânse în prima parte a zilei, apoi în extindere și în intensificare. Local cantitățile de apă vor fi mai însemnate și izolat se va semnala grindină. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării în cursul zilei, viteze mai mari în Banat și pe crestele montane, precum și asociat ploilor când pot lua aspect de vijelie, iar noaptea va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, mai scăzute, spre 5 grade, în estul Transilvaniei unde vor fi condiții de ceață.

MARȚI: Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în nord-vestul și centrul țării, precum și la munte, iar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua, în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade.

MIERCURI: Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil în nord-est și mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

JOI: Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului în regiunile intracarpatice și la munte, apoi și în rest.


Sursă: România TV

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 345

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 402

Cod galben de vreme rea la Constanța! Vremea se va răci accentuat. Unde se pot semnala eventuale probleme

17 Apr 2024 612

Alertă meteo! Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vijelii, averse torențiale și grindină

17 Apr 2024 1240

Situația rezervei de umiditate în Dobrogea și alte regiuni ale țării. Evaluare la data de 16 aprilie 2024

16 Apr 2024 555

ANM avertizează! Transport de praf saharian în România între 16 și 18 aprilie

16 Apr 2024 359

IPJ SibiuInstabilitate atmosferică accentuată, ploi și vijelii în cursul acestor zile

16 Apr 2024 208

Cum va fi vremea în Dobrogea, în următoarele două săptămâni?

15 Apr 2024 689

Prognoza meteo pentru Dobrogea. Temperaturi și condiții atmosferice pentru următoarele zile

13 Apr 2024 757

ANM Rezerva de umiditate în Dobrogea. Date actualizate

12 Apr 2024 465

ANM anunță vreme mai caldă decât normalul perioadei în zona Dobrogea

08 Apr 2024 386

UPDATE Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață! Se circulă în condiții de vizibilitate scăzută pe Autostrada A2 București-Constanța

08 Apr 2024 392

ANM Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni. Iată ce temperaturi se vor înregistra în Dobrogea

07 Apr 2024 462

Cod galben la malul mării Temperaturi și condiții meteo pentru Constanța în intervalul 02-03 aprilie 2024

02 Apr 2024 726

Măsurile de prevenire în contextul avertizării meteo, discutate în ședința convocată de prefectul județului Constanța

01 Apr 2024 612