Ministerul Administraţiei şi Internelor

MAI a premiat romanul poliţist al anului

În cadrul unei ceremonii ocazionate de deschiderea celei de a XVII-a ediţii a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică a MAI, secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper a decernat premiile şi trofeul Editurii Ministerului Afacerilor Interne celor mai valoroase cărţi publicate în cadrul editurii pe parcursul anului 2012.
 
Cu această ocazie, secretarul de stat a acordat doamnei Cristina Clinci  din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, diploma pentru cel mai bun roman poliţist scris de un angajat al MAI.  
Romanul „Omul de legătură“ semnat de poliţista prahoveană  a fost desemnat câştigatorul  primei ediţii a Concursului de romane poliţiste organizat de Editura MAI, concurs lansat la începutul acestui an cu ocazia Galei Filmului Poliţist Românesc.
 
Intriga lucrării are la bază furtul unor obiecte de patrimoniu şi uciderea unui arheolog, acestea creând însă cadrul narativ ce permite prezentarea eforturilor personajului principal - o femeie poliţist, de a descoperi autorul crimei şi de a-l aduce în faţa justiţiei.
 
Referindu-se la demersurile remarcabile ale angajaţilor M.A.I. de a cultiva acest gen publicistic, secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper i-a felicitat şi le-a mulţumit celor care au împărtăşit, prin intermediul cărţii, experienţa acumulată în ani de muncă, menţionând că astfel de eforturi creatoare trebuie încurajate.
 
”Remarc cu bucurie şi admiraţie demersurile colegilor noştri care şi-au dovedit talentul literar ca autori de romane poliţiste. Acest gen publicistic este unul cu care cei de vârsta mea şi-au petrecut copilăria şi tinereţea şi care, pentru mulţi a însemnat o tentaţie, uneori chiar motivare, să transforme în realitate acele poveşti minunate, îndreptându-se astfel spre o carieră în Poliţie sau în altă structură a Ministerului Afacerilor Interne”, a mai spus Constantin Cătălin Chiper.
 
Tot astăzi au fost premiate cele mai bune lucrări profesionale scrise de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Trofeul Editurii MAI fiind acordat colectivului de autori ai lucrării „Tratat de tactică poliţienească” din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.
 
De asemenea, la această secţiune, Editura M.A.I. a mai premiat lucrările domnului Mircea Mărculescu, doctor în cadrul Spitalului de Urgenţă al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” („Markeri tumorali în evoluţia proceselor neoplazice ale membrelor”), a dr. Teofil Lazăr din cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, precum şi pe cea a unui colectiv de autori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă („Sisteme inteligente cu aplicaţii în managementul dezastrelor”).
 
Alături de oficialul M.A.I., la eveniment au fost prezenţi şi secretarii generali adjuncţi ai M.A.I., chestor şef de poliţie Dănuţ Tudor şi chestor de poliţie Irina Alexe.
 
*   *   *
 
Editura Ministerului Afacerilor Interne organizează, în perioada 13 – 16 noiembrie a.c., cea de a XVII-a ediţie a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică, eveniment găzduit de Centrul Cultural al M.A.I. din strada Mihai Vodă, nr. 17, sector 5, Bucureşti.
 
Evenimentul devenit deja o tradiţie a fost organizat în colaborare cu Direcţia Informare şi Relaţii Publice a M.A.I., cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor şi al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA).
 
Pe parcursul acestor patru zile, publicul interesat va avea ocazia să ia parte la dezbateri pe marginea unor lucrări din domeniul ordine publică, siguranţă naţională şi situaţii de urgenţă, precum şi la numeroase lansări de carte.
 
Salonul de carte juridică, poliţistă şi civică al M.A.I. se va încheia sâmbătă, 16 noiembrie a.c., cu festivitatea de acordare a diplomelor de participare editurilor expozante.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenţie şoferi! Trafic intens pe Autostrada A2, Bucureşti- Constanţa

19 Aug 2019 124

Oficial. Nivelul radiaţiilor la Constanţa Comunicat privind posibila prezenţă a unui nor radioactiv deasupra României

19 Aug 2019 580

PUZ inițiat de Conex Furniture SRL pentru un teren situat în orașul Ovidiu. În ce constă investiția

19 Aug 2019 241

Se monitorizează radioactivitatea pe teritoriul României. Vezi care sunt valorile

18 Aug 2019 459

Autocamion răsturnat în cursul nopţii, pe DN 14

18 Aug 2019 372

Incendiu de vegetație la ieșire din localitatea Comana din Constanța

17 Aug 2019 379

DGEP Constanța Important de știut despre reținerea buletinului și despre actele de stare civilă emise de autoritățile străine

17 Aug 2019 406

UPDATE Circulația rutieră este oprită. Accident rutier în Neamț, între o autoutilitară și un autoturism

16 Aug 2019 627

Accident rutier cu patru victime, în Caraș-Severin, pe DN6

16 Aug 2019 454

MAI Măsuri pentru siguranța cetățenilor în perioada sezonului estival

16 Aug 2019 436

UPDATE Accident rutier pe Dn1 Vlădeni- Brașov cu cinci victime. Persoană decedată (galerie foto+video)

16 Aug 2019 2467

Mașină răsturnată pe A1. Trafic oprit în ambele sensuri

15 Aug 2019 573

Se circulă cu dificultate către munte. Coloană de 4 kilometri către Comarnic

15 Aug 2019 516

Rechizite și ghiozdane pentru toți școlarii și preșcolarii din Constanța

15 Aug 2019 623

Se angajează bucătari pentru creșele din Constanța. Condiții necesare

15 Aug 2019 748