Campania de informare a MAE si a Ambasadei SUA la Bucuresti despre procedura de solicitare a unei vize temporare

Campania de informare a MAE şi a Ambasadei SUA la Bucureşti despre procedura de solicitare a unei vize temporare

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada SUA la Bucureşti lansează mâine, 7 aprilie, ora 11.00, o campanie comună pentru informarea cetăţenilor români care doresc să obţină o viză temporară pentru a vizita Statele Unite.

La eveniment vor participa ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Campania se alătură celorlalte acţiuni întreprinse de instituţiile române pentru a îndeplini criteriile de intrare în programul Visa Waiver, urmărind să contribuie la scăderea ratei de refuz a solicitărilor de viză pentru SUA. 

În cadrul campaniei, MAE şi Ambasada SUA vor disemina informaţii relevante şi sfaturi utile privind procedura de solicitare a vizei americane temporare (turistică, de studii, de afaceri etc.) şi criteriile de evaluare a eligibilităţii pentru acordarea vizei SUA. 

Informaţiile le completează pe cele făcute deja publice de Ambasada SUA la Bucureşti. MAE a creat o secţiune specială pe pagina proprie de internet, care, suplimentar, îl direcţionează pe cel care se informează către pagina de internet a Ambasadei SUA, ce conţine date despre noua procedură on-line de solicitare a unei vize pentru Statele Unite.

MAE are 20 de acorduri de parteneriat pentru facilitarea accesului cetăţenilor la informaţiile de pe pagina proprie de internet prin intermediul unui banner online, care va fi plasat pe paginile de internet ale următoarelor instituţii de presă: Agenţia Naţională de Presă Agerpres, Click.ro, Comunicatemedia.ro, Comunicatedepresă.ro, Cuget Liber Constanţa, Evenimentul Zilei, Financiarul, Gazeta de Sud Craiova, Glasul Maramureşului, Hotnews.ro, Informaţia de Alba, Jurnalul Naţional,  Monitorul de Cluj, Monitorul de Suceava, Monitorul de Vrancea, Nepujsag Târgu Mureş. Radio România Actualităţi (împreună cu Radio Antena Satelor şi Radio România Regional), Săptămâna Financiară, Telegraf Constanţa, Tribuna Sibiu, Ziarul de Iaşi.

 

MAE mulţumeşte partenerilor săi pentru deschiderea arătată faţă de această iniţiativă.

Informaţii suplimentare

Campania comună de comunicare a MAE şi a Ambasadei SUA la Bucureşti vine în sprijinul solicitanţilor de viză, astfel încât aceştia să-şi poată evalua într-o anumită măsură şansele de obţinere a unei vize şi modul în care pot demonstra, cu ajutorul „legăturilor puternice cu ţara de origine”, că nu intenţionează să rămână definitiv în Statele Unite. Conform legislaţiei americane toţi cetăţenii străini care solicită viză temporară SUA sunt potenţiali imigranţi. Acest principiu se aplică oricărui cetăţean din lume care are nevoie de viză ca să viziteze Statele Unite, nu numai românilor.

Stadiul îndeplinirii principalelor criterii tehnice de acces în programul Visa Waiver (VWP)

I. Securitatea documentelor de călătorie

1. Începând cu 18 ianuarie 2010, sistemul de eliberare a paşapoartelor electronice (biometrice) a devenit funcţional la nivelul întregii ţări.

2. Toate documentele de călătorie emise de statul român răspund, de asemenea, unor standarde de securitate ridicate.

3. Este operaţional un mecanism de transmiterea către Interpol, în termen de 24 de ore, a informaţiilor legate de paşapoartele pierdute sau furate.

II. Controlul la frontieră

Au fost adoptate numeroase acte normative în vederea combaterii eficiente a activităţilor infracţionale transfrontaliere:

          - HG 324/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Controlul la Frontieră pentru perioada 2007-2010, conţinând măsuri de gestionare coerentă şi eficientă a frontierei de stat a României

          - HG 1122/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Migraţia (2007-2010), conţinând măsuri de control al migraţiei, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, acordarea de azil şi integrarea socială a străinilor

          - HG 1654/2006, de aprobare a Strategiei naţionale de combatere a traficului ilegal de persoane (2006-2010)

III. Aspecte legate de imigraţie

1. Implementarea la nivel naţional a formatului unic de permis de reşedinţă pe teritoriul României pentru cetăţenii statelor terţe, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE 1030/2002

2. Transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor acquis-ului comunitar în domeniul azilului

IV. Acorduri de cooperare în domenii relevante semnate sau în curs de negociere cu partea americană

1. Acordul între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative din România şi Departamentul Energiei al SUA privind cooperarea în prevenirea traficului ilicit cu materiale nucleare sau radioactive, semnat la Bucureşti, la 15 septembrie 2008

2. Declaraţia între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) din România şi Departamentul Securităţii Interne din SUA privind principiile de cooperare în vederea întăririi măsurilor bilaterale de securitate pentru călătoriile internaţionale şi cerinţele Programului Visa Waiver, semnată la Washington, la 3 noiembrie 2008

3. Sunt în curs de finalizare negocierile cu partea americană cu privire la Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind activitatea ofiţerilor de securitate de pe aeronave (air marshals).      


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Newton pe metru patrat

27 Sep 2021 10291

A dat spargeri în Austria cu un prejudiciu de aproape 400.000 de euro. Curtea de Apel Constanţa a aprobat transferul în România

29 Jun 2019 4456

Fondatorul AutoItalia, Herbert Stein, a încetat din viaţă

23 Mar 2018 3173

Alegeri în SUA Hillary Clinton conduce cu 4 puncte în sondajul NBC-Wall Street Journal

06 Nov 2016 2554

Alegeri în SUA Hillary Clinton, detașată în sondaje în fața lui Donald Trump

23 Oct 2016 3228

Fotografia, arta de a fura timpului o firmitură de clipă. Încântaţi-vă ochii! (galerie foto)

27 Mar 2016 4705

Vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului a continuat, la Parlamentul norvegian (Stortinget)

22 Jan 2016 2201

„Văduva veselă”, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

15 Feb 2015 2333

Poşta Română, condusă de oameni cu interese şi influenţe în Constanţa

12 Jun 2014 6029

Decizie a noului CA al Poştei Române Alexandru Petrescu în funcţia de director general

11 Jun 2014 3194