Centrul de Instruire a Personalului Consular, vizitat de reprezentanţii instituţiilor centrale

Reprezentanţii instituţiilor centrale au vizitat joi, 19 mai 2011, noul sediu al Centrului de Instruire pentru Personalul Consular (CIPC), structură specializată destinată continuării procesului de reformă şi îmbunătăţire a serviciului consular al României.

Vizita face parte din seria evenimentelor organizate pentru ministerele şi instituţiile partenere în aria activităţii consulare şi reprezintă un element important al procedurii de operaţionalizare a Centrului de Instruire a Personalului Consular.

Oficialilor le-au fost prezentate cele mai importante segmente de pregătire pentru personalul diplomatic şi consular, respectiv Sistemul Naţional Informativ privind Vizele şi platforma E-learning, instrumente de lucru care permit pregătirea personalului la distanţă, facilitând accesul la cursuri online în orice moment, precum şi verificarea sau testarea nivelului de însuşire a cunoştinţelor.

"Realităţile sociale şi normative se schimbă de multe ori intr-un interval de patru ani, durata unui post în serviciul exterior, iar realităţile economice pot adăuga dificultăţi suplimentare, ceea ce face ca un funcţionar consular, un consul specializat pe un tip de servicii consulare să fie nevoit să găsească soluţii pentru o problematică extrem de diversă. Prin cursurile complexe şi prin simulările situaţiilor reale din domeniul consular, Centrul răspunde unor astfel de realităţi ", a subliniat secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Robert Cazanciuc,cu ocazia întâlnirii cu reprezentanţii autorităţilor centrale.

Reprezentanţii instituţiilor partenere au vizitat secţia consulară a Centrului de Instruire pentru Personalul Consular, dotată la standarde Schengen, a sălii de conferinţă, dotată cu un sistem de video proiecţie multimedia şi de videoconferinţă. De asemenea, CIPC dispune de săli de curs, care pot găzdui până la aproximativ 60 de cursanţi, o sală de aşteptare modernă, o bibliotecă şi birouri pentru personalul propriu.

În cadrul întâlnirii, au fost apreciate disponibilitatea şi cooperarea continuă cu instituţiile participante, precum şi posibilităţile de parteneriat cu alte autorităţi cu expertiză în vederea pregătirii şi perfecţionării continue a personalului consular.

Informaţii suplimentare:

Centrul de Instruire a Personalului Consular (CIPC) a fost inaugurat de către ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, la 31 martie 2011 şi a fost vizitat, de asemenea, în data de 10 mai 2011 de reprezentanţii corpului diplomatic şi consular acreditat la Bucureşti.

CIPC vine ca răspuns la nevoia de profesionalizare a personalului consular şi de asigurare a unor programe specifice de instruire, formare continuă şi perfecţionare a cunoştinţelor în materie consulară, atât a personalului din Centrala MAE, cât şi a celui care îşi desfăşoară activitatea la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 701

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 407

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 333

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 796

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 6930

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 701

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 563

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 512

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 752

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 554

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 662

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 605

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 444

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 483

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 793