Comunicat de presa- Întrevederea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu directorul general al agenției naționale de știri Agerpres, Alexandru Giboi

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit azi, 17 februarie, pe directorul general al agenției naționale de presă Agerpres, Alexandru Giboi.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate posibilitățile concrete de cooperare dintre Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul de Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni cu Agerpres pentru a crea un spațiu comunicațional comun România – Republica Moldova, un element important în sprijinirea dezvoltării unei societăți deschise, democratice și inspirate de valori europene în statul vecin.

Ministrul delegat a subliniat necesitatea existenței unui flux de știri pentru publicațiile din comunitățile românești din străinătate pentru a menține cetățenii români conectați la realitatea cotidiană din țară și a le da ocazia să-și comunice experiența de peste hotare.

Interlocutorii au discutat și au agreat ideea gratuității pachetelor de știri atât pentru publicațiile românești din diaspora cât și pentru cele din Republica Moldova.

 În cadrul dialogului, demnitarul și-a exprimat de asemenea susținerea pentru eforturile Agerpres de dezvoltare a unor proiecte noi care să contribuie la o mai bună informare a românilor din vecinătatea apropiată, dar și a publicului din țară cu privire la viața acestora.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.