Comunicat MAE- Participarea secretarului de stat George Ciamba la Conferinţa pe tema viitorului Cadrul Financiar Multianual, organizată, de Preşedinţia olandeză a Consiliului UE

Participarea secretarului de stat George Ciamba la Conferinţa pe tema viitorului Cadrul Financiar Multianual, organizată, de Preşedinţia olandeză a Consiliului UE

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat astăzi, 28 ianuarie 2016, la Conferinţa pe tema viitorului Cadrul Financiar Multianual, organizată la Amsterdam, de Preşedinţia olandeză a Consiliului UE.

Acest eveniment s-a derulat sub forma un exerciţiu informal, menit să exploreze posibilele noi căi de urmat privind negocierile asupra Cadrului Financiar Multianual post-2020, în condiţiile necesităţii identificării unui răspuns la noile provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană, menţinând în acelaşi timp obiectivele strategice pe termen lung ce ţin de dezvoltare economică, convergenţă şi coeziune la nivelul Uniunii Europene.

Lucrările au fost deschise oficial de ministrul afacerilor externe din Olanda, Bert Koenders şi de vicepreşedinta Comisiei Europene, responsabilă pentru buget şi resurse umane, Kristalina Georgieva.

Conferinţa a fost structurată pe patru paneluri, care au abordat diferite aspecte legate de cadrul financiar şi au condus la un schimb deschis de idei. Oficialul român a fost invitat să participe la eveniment în calitate de moderator al secţiunii axate pe aspecte privind viitoare priorităţi şi flexibilitatea bugetului UE. Prezentările de la această secţiune au fost susţinute de Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabil pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate, Alex Brenninkmeijer, membru al Curţii Europene de Conturi şi David Gauke, secretar financiar al Trezoreriei Marii Britanii.

În sesiunea de după-amiază au susţinut prezentări Kristalina Georgieva, vicepreşedinta Comisiei Europene, Jens Spahn, secretar de stat parlamentar al Ministerului Federal de Finanţe din Germania, Mario Monti, preşedintele Grupului de lucru la nivel înalt pentru resurse proprii, Jean Arthuis, preşedintele Comitetului pentru Buget al Parlamentului European, David Gauke, secretar financiar al Trezoreriei Marii Britanii, Alex Brenninkmeijer, membru al Curţii Europene de Conturi, Janusz Lewandowski, membru al Parlamentului European, fost comisar european pentru programare financiară și buget. Lucrările conferinţei au fost încheiate de Jeroen Dijsselbloem, ministrul olandez de finanţe.

Evenimentul s-a bucurat de o largă participare, găzduind aproximativ 150 de invitaţi – reprezentanţi ai Comisiei, Parlamentului European, demnitari şi înalţi funcţionari publici din statele membre, şi ai altor instituţii şi organizaţii europene, precum și formatori de opinie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.