Comunicat MAE - Primirea de către ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a ambasadorului Republicii Finlanda la Bucureşti, Paivi Pohjanheimo, în vizită de curtoazie

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a primit-o astăzi, 7 aprilie 2016, pe ambasadoarea Republicii Finlanda la Bucureşti, Paivi Pohjanheimo, în vizită de curtoazie.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele  relaţiei româno-finlandeze, convenind asupra intensificării, în perioada următoare, a dialogul politico-diplomatic, precum şi a contactelor la nivel sectorial.
Totodată, interlocutorii au avut un schimb de opinii asupra principalelor dosare de actualitate ale agendei europene, cu accent pe măsurile de limitare a fenomenului migraţiei în Europa şi, respectiv, pe evoluţiile din vecinătatea estică, inclusiv cu privire la Republica Moldova. S-a convenit asupra intensificării cooperării bilaterale româno-finlandeze în domeniul afacerilor europene, inclusiv în perspectiva asigurării Preşedinţiei Consiliului UE în perioada 2019-2020, în contextul în care România va prelua Preşedinţia UE în semestrul al doilea 2019, urmată de Finlanda, în primul semestru 2020.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.