Comunicat MAE - Sesiunea inaugurală a Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova

Reuniunea inaugurală a Consiliului Consultativ Mass-Media România - Republica Moldova a avut loc astăzi, 29 februarie 2016, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

La eveniment au participat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, ministrul comunicațiilor și pentru societatea informațională, Marius Bostan, secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Petre Guran, secretarul de stat pentru afaceri strategice al Ministerului Afacerilor Externe, Daniel Ioniță, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, precum și reprezentanți ai presei și societății civile din ambele țări.

Consiliul Consultativ Mass-Media este o inițiativă a Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni şi urmăreşte să creeze un cadru instituţional care va avea, în principal,  rolul de a implementa spaţiul comunicațional comun între România și Republica Moldova. Consiliul Consultativ Mass-Media se doreşte a fi un element important pentru transpunerea normelor europene în țara vecină, care să contribuie la valorificarea oportunităţilor pe care le oferă colaborarea bilaterală în domeniul mass-media.

Noul forum e menit să pună la punct un regulament care să asigure aplicarea unor norme comune de bune practici, să definească proiecte care să asigure coerenţa politicii editoriale în spaţiul comunicaţional comun și să încurajeze reprezentanții mass-media din cele două state în vederea integrării în grilele de programe sau în publicații a unor rubrici axate pe evoluţiile din ţara parteneră.

Membrii Consiliului Consultativ sunt reprezentanți ai canalelor de informare în masă din ambele țări, membri ai societăţii civile și experţi în comunicare și se vor întruni alternativ, la Bucureşti şi la Chișinău. Secretariatul Consiliului va fi condus de expertul în comunicare Vlad Țurcanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.