Comunicat MAE - UPDATE 2- Precizări de presă referitoare la exploziile produse în Bruxelles

Celula de Criză a MAE, activată de ministrul afacerilor externe urmare exploziilor produse în cursul zilei de astăzi în Bruxelles, coordonează prin mecanismele sale specifice misiunile diplomatice ale României din zonă (Misiunea diplomatică şi Reprezentanţa Permanentă a României la Bruxelles, precum şi Misiunea diplomatică a României la Haga).

Echipele consulare mobile ale ambasadelor României la Bruxelles şi Haga au fost activate, conform procedurilor aplicabile în astfel de situații.

O echipa consulară mobilă a misiunii diplomatice române de la Haga s-a deplasat la Amsterdam și  acordă asistenţă cetăţenilor români aflaţi pe cursa Tarom Bucureşti-Bruxelles, care a fost redirecţionată către aeroportul din Amsterdam, unde a aterizat în condiţii de siguranţă.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criza MAE  este pregătită să se deplaseze de la Bucureşti la Bruxelles pentru a acorda sprijin, dacă situația o va impune.

Celula de criza MAE este în legătură permanentă cu reprezentații companiilor aeriene care efectuează zboruri către Bruxelles.

Ministerul Afacerilor Externe este în contact permanent cu autoritățile locale competente prin intermediul celor două misiuni diplomatice române de la Bruxelles și Haga și întreprinde demersuri constante pentru verificarea existenței unor cetățeni români, printre persoanele afectate de aceste atentate teroriste.

Reamintim că MAE a pus la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles  +32(0)2 344 0854.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.