Ministerul Afacerilor Externe

Intrevederea ministrului Afacerilor Externe cu James Jones, consilierul pentru securitate nationala al Presedintelui SUA

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe cu James Jones, consilierul pentru securitate naţională al Preşedintelui SUA

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi s-a întâlnit astăzi, 1 iunie 2010, cu consilierul Preşedintelui SUA pentru politica de securitate naţională, James Jones. Cu acest prilej, cei doi înalţi demnitari au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate ale agendei transatlantice.

Referindu-se la Afganistan, consilierul preşedintelui SUA a mulţumit României pentru decizia de  a suplimenta efectivele militare prezente în teatrul de operaţiuni. A apreciat că strategia actuală în Afganistan este funcţională şi va da rezultate pe termen mediu.

Referitor la evenimentele recente din Fâşia Gaza, cei doi oficiali au convenit că informaţiile existente la acest moment sunt incomplete şi sunt necesare clarificări suplimentare, în linie cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU. Comunităţii internaţionale îi revine rolul de a transmite mesaje de detensionare a situaţiei în regiune şi de a coopera cu toţi actorii implicaţi pentru o accelerare a procesului de pace în Orientul Mijlociu.

Referitor la cooperarea în regiunea extinsă a Mării Negre, ministrul Baconschi a făcut apel la un sprijin susţinut din partea SUA, primind asigurări că tematica europeană şi regională rămâne o constantă pe agenda de politică externă a SUA.  Un alt subiect de interes comun abordat în cadrul discuţiilor a fost dosarul Balcanilor de Vest, fiind reiterată importanţa angajamentului american pentru încheierea procesului de stabilizare.  

Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională a evidenţiat importanţa « unui summit  NATO de succes » la Lisabona.  În context, ministrul Afacerilor Externe român şi-a exprimat speranţa că sistemul de apărare anti-rachetă de pe teritoriul României va deveni parte a sistemului NATO şi va oferi acoperire pentru toate teritoriile aliate.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 70 de ani de închisoare în dosarul care a zguduit Consiliul Judeţean Constanţa. Azi, un nou termen

16 Jan 2019 1641

Ultimă oră! Dumitru Dragomir, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

15 Jan 2019 1060

Schimbare, la ANAF, după rocada mare. O nouă numire la vârful agenţiei. Pe cine a adus Dăncilă şi pe ce funcţie

10 Jan 2019 2126

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 1915

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu nu scapă de închisoare. Ce decizie au luat magistrații

04 Jan 2019 768

Mihaela Triculescu, noul președinte al ANAF

03 Jan 2019 974

Fost preşedinte CNAS, trimis în judecată de procurorii DNA (document)

27 Dec 2018 328

Nicuşor Constantinescu, opt achitări şi opt ani de închisoare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanţa

24 Dec 2018 1232

Activitatea „Crucii Roşii“ din România în Primul Război Mondial

22 Dec 2018 630

Este oficial Justiţia din Constanţa are şefi noi! Iată cine sunt!

22 Dec 2018 1624

Începe judecata în ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

21 Dec 2018 854

CCR a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis

19 Dec 2018 308

Lia Savonea a fost aleasă preşedintele CSM. A judecat Dosarul Retrocedărilor şi a condamnat definitiv un fost şef al Gărzii Financiare Constanţa

13 Dec 2018 1154

Judecătorul Lia Savonea este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

12 Dec 2018 405

Obligat în primă instanţă să achite CJC 61.591,20 lei Unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu, amânat

10 Dec 2018 483