Întrevederea secretarului de stat Daniel Ioniţă cu vice-preşedintele executiv al Consiliului Atlantic al SUA, Damon Wilson

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a avut astăzi, 18 ianuarie 2016, o întrevedere la sediul MAE cu Damon Wilson, vice-preşedinte executiv al Consiliului Atlantic al SUA, organizaţie neguvernamentală de prestigiu în domeniul politicii externe şi de Securitate.
 
Oficialul român a transmis, cu această ocazie, aprecierea Ministerului român al Afacerilor Externe pentru profilul sporit acordat de Consiliul Atlantic al SUA, în cadrul programelor derulate de această instituţie, problematicii de securitate privind vecinătatea estică a NATO. Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii privind evoluţiile din regiune, cu un accent special asupra dezvoltărilor recente din Republica Moldova, fiind evidenţiată susţinerea pentru parcursul european al acestei ţări.
 
De asemenea, a fost evidenţiată importanţa strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, România evidenţiindu-se ca promotor al unei atenţii sporite din partea NATO pentru această regiune. În context, cei doi interlocutori au discutat asupra oportunităţilor de consolidare a dialogului şi cooperării dintre MAE român şi Consiliului Atlantic în proiecte vizând problematica de securitate a Mării Negre.  
 
 
Informaţii suplimentare:
 
Atlantic Council of the United States (ACUS) este un think-tank în domeniul afacerilor internaţionale, fondat în 1961. Are sediul în Washington DC.  În 2014 a fost listat pe poziţia 8 în topul mondial al think-tank-urilor active în domeniul apărării şi securităţii naţionale[1]. Este unul dintre cele mai importante foruri de promovare a rolului constructiv şi angajamentului comunităţii transatlantice în afacerile internaţionale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.