Ministerul Afacerilor Externe Atenționare de călătorie. Republica Bulgaria – Cod galben de ploi și ninsori

  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în perioada 10 - 11 martie 2021, o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de căderi abundente de precipitații sub formă de ploi și ninsoare, fiind emis un cod galben, după cum urmează:

• pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare - în regiunile Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen și Dobrici; stratul de zăpadă va atinge 2-15 cm; treptat, precipitațiile sub formă de ploaie se vor transforma în lapoviță și ninsoare; condițiile meteorologice vor fi prielnice formării stratului de polei și apariției troienelor de zăpadă;

• pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare - în regiunile Vidin, Montana, Vrața și Smolyan. Stratul de zăpadă va atinge 15-20 cm. Condițiile meteorologice vor fi prielnice apariției troienelor de zăpadă;

• pentru precipitații sub formă de ploaie - în regiunea Varna.

Se recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției ”Vămi” din Bulgaria - www.customs.bg; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor - pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro/node/51904, http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, http://www.meteoalarm.eu/, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie. 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE Atenţionare de călătorie în Ungaria! Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj

28 Mar 2024 354

Atenționare de călătorie pentru Belgia! Ce trebuie să știe românii care merg aici

25 Mar 2024 576

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Franța Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

25 Mar 2024 432

MAERepublica Franceză – Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

25 Mar 2024 296

Atenţionare de călătorie în Germania! Greve ale însoțitorilor de bord ai companiei de zbor Lufthansa

11 Mar 2024 790

MAERepublica Franceză – Cod portocaliu de ploi și inundații în sudul țării

11 Mar 2024 406

MAERepublica Federală Germania - Greve ale sindicatului german al mecanicilor de locomotivă

06 Mar 2024 368

MAERepublica Polonă – Posibilă creștere a timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, Slovacia și Lituania

29 Feb 2024 300

MAE Atenționare de călătorie în Polonia din cauza protestelor fermierilor

28 Feb 2024 509

MAERepublica Elenă – perturbări majore ale transportului public în contextul grevelor

28 Feb 2024 295

MAE Atenţionare de călătorie pentru Republica Elenă. Ce trebuie să știe cei care merg acolo

27 Feb 2024 604

Atenţionare de călătorie în Portugalia - cod roșu pentru valuri înalte și vânt!

22 Feb 2024 588

Atenţionare de călătorie în Belgia! Greva personalului companiei Brussels Airlines

22 Feb 2024 592

MAERepublica Federală Germania - greva personalului de la sol al companiei Lufthansa

20 Feb 2024 381

MAE Atenționare de călătorie pentru Germania - greva personalului de la sol al companiei Lufthansa

19 Feb 2024 547