Ministrul Teodor Baconschi, la conferinţa de lansare, la Bucureşti, a Preşedinţiei ungare a Consiliului UE

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a participat astăzi, 11 ianuarie 2011, la conferinţa de lansare la Bucureşti a Preşedinţiei ungare a Consiliului UE, organizată de Ambasada Republicii Ungare şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa ambasadorului Republicii Ungare la Bucureşti, Oszkár Füzes, a şefului Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu, a ambasadorului Regatului Belgiei, E.S. Leo D'Aes, a ambasadorului Spaniei, E.S. Estanislao de Grandes Pascual, a însărcinatului cu afaceri a.i al Poloniei în România, E.S. Magdalena Bogdziewicz şi a reunit membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, precum şi reprezentanţi mass-media.

În calitate de partener strategic, România va sprijini Ungaria în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse pe perioada deţinerii Preşedinţiei UE. Cooperarea noastră consolidată în următoarele 6 luni este o consecinţă normală a relaţiei bilaterale strategice efective şi foarte substanţiale, dezvoltată de către România şi Ungaria în ultimii ani", a declarat şeful diplomaţiei române.

Ministrul Baconschi a subliniat că anul 2011 va fi anul Europei Centrale şi de Est, în contextul în care Preşedinţia Consiliului UE urmează a fi deţinută în cel de-al doilea semestru de către Polonia. Şeful diplomaţiei a arătat că acest lucru „va oferi ţărilor din regiune posibilitatea de a avansa un set de obiective şi priorităţi importante pentru acest spaţiu şi va contribui la consolidarea identităţii europene".

Ministrul Teodor Baconschi şi-a exprimat încrederea privind susţinerea continuă pe care Preşedinţia ungară o va acorda României în vederea aderării la spaţiul Schengen. „Aderarea la Schengen este un angajament pe care România şi l-a asumat cu deplină responsabilitate. Am depus eforturi mari pentru a securiza frontiera externă a Uniunii Europene şi, aşa cum confirmă rapoartele de evaluare a stadiului aderării la Schengen, România este pregătită să-şi asume statutul de membru al Spaţiului Schengen şi să aplice acquis-ul Schengen. România ar trebui evaluată în mod corect în conformitate cu aceleaşi criterii care au fost aplicate statelor care au aderat înaintea noastră la spaţiul Schengen. Solicităm un tratament egal şi corectitudine în acest sens", a arătat ministrul Teodor Baconschi.

Referindu-se la redresarea economică europeană ca una din principalele priorităţi ale Preşedinţiei ungare, ministrul Teodor Baconschi a exprimat încrederea ca până la finalul Preşedinţiei ungare să fie adoptat cadrul instituţional pentru permanentizarea mecanismului financiar de stabilizare.

Ministrul Teodor Baconschi a arătat că adoptarea pe perioada Preşedinţiei ungare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării este strâns corelată cu creşterea economică. Investiţiile regionale în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării pot constitui principalul factor pentru succesul acesteia", a subliniat ministrul Baconschi.

Totodată, ministrul Teodor Baconschi a apreciat că extinderea Uniunii Europene este una dintre politicile cu cel mai mare succes la nivelul UE. "România sprijină ferm obiectivul Preşedinţiei ungare de a asigura că Uniunea Europeană continuă să fie deschisă ţărilor europene care îndeplinesc cu stricteţe criteriile de aderare", a declarat ministrul Baconschi.

În ceea ce priveşte politica regională, ministrul Baconschi a reiterat faptul că evoluţiile recente din Republica Moldova reprezintă o realizare a Politicii Europene de Vecinătate, iar UE ar trebui să folosească acest moment favorabil pentru dezvoltarea relaţiei cu Republica Moldova.

Şeful diplomaţiei române a mai exprimat susţinerea României pentru îndeplinirea şi a altor obiective ale Preşedinţiei ungare, precum lansarea Strategiei europene pentru incluziunea socială a romilor, lansarea cadrului financiar multianual, reflectarea rolului politicilor de coeziune şi a politicilor agricole în bugetul post 2013 pentru reducerea disparităţilor şi promovarea competitivităţii în cadrul UE, implementarea Strategiei 2020 şi asigurarea securităţii energetice.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1390

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1819

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 614

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 952

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 623

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 646

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1044

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 865

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 761

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 800

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 908

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1698

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 907

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3425

Averea și interesele Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)

26 Jan 2024 8814