Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la reuniunea informală Snow Meeting

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa în perioada 9-10 ianuarie 2014,  la reuniunea informală Snow Meeting, organizată la Trakai, Lituania, la invitaţia ministrului lituanian de externe, Linas Linkevičius.  

Acest forum de dezbateri, aflat la cea de a şaptea sa ediţie consecutivă, se derulează pe parcursul a două zile şi urmăreşte, în principal, realizarea unui schimb consistent de idei privind o serie de teme de interes foarte actual de pe agendele NATO şi UE. La reuniune vor participa miniştri de externe din state membre ale celor două organizaţii, precum şi reprezentanţi de marcă ai unor think-tank-uri europene şi nord-americane.

Ediţia din 2014 se va concentra asupra discutării stadiului şi perspectivelor provocărilor mediului de securitate european şi global în etapa următoare, cu accent pe Summit-ul NATO din 2014, rezultatele Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius şi relaţia transatlantică.
În contextul participării la Snow Meeting, şeful diplomaţiei române va avea o intervenţie cu tema “What shall we bring to the next Summit?”, în care va evidenţia perspectiva României asupra principalelor subiecte de pe agenda reuniunii la vârf a NATO din Marea Britanie.

În acest sens, va sublinia importanţa relaţiei transatlantice şi va împărtăşi evaluările României asupra viitorului NATO, inclusiv prin prisma asigurării capacităţilor şi interoperabilităţii necesare pentru menţinerea relevanţei Alianţei Nord-Atlantice ca actor-cheie în domeniul securităţii. De asemenea, şeful diplomaţiei române se va referi la situaţia din Afganistan şi la angajamentul NATO după încheierea în 2014 a misiunii ISAF.
Ministrul român de externe va mai evidenţia în alocuţiunea sa sprijinul ţării noastre pentru o angajare consistentă a partenerilor Alianţei, în special a celor din Balcanii de Vest şi bazinul Mării Negre, precum şi importanţa politicii NATO a uşilor deschise în perspectiva Summit-ului din 2014.

În marja participării la Snow Meeting, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va avea o întrevedere cu omologul său lituanian, Linas Linkevičius.
La întâlnirea Snow Meeting mai participă miniştrii de externe ai Estoniei, Lituaniei, Suediei şi Slovaciei, Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, precum şi Adjunctul Secretarului General al NATO şi Reprezentanţii Speciali ai UE pentru Caucazul de Sud şi Asia Centrală, alături de o serie de analişti şi experţi internaţionali de politică externă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 713

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 529

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 570

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 949

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 747

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 661

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 720

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 799

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1551

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 801

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3338

Averea și interesele Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)

26 Jan 2024 8646

Arnold Schwarzenegger şi-a continuat călătoria. Fusese reţinut de vameşii germani pe aeroportul din München

18 Jan 2024 664

Jean Ionescu și amintirea omului măreț atât ca actor, cât și ca director al Teatrului de Stat Constanța

15 Jan 2024 753

Un celebru actor a murit împreună cu fiicele sale într-un accident de avion

06 Jan 2024 1565