Situatie actualizata turisti romani blocati in Egipt – 14 aprilie, ora 10.30

Situaţie actualizată turişti români blocaţi în Egipt – 14 aprilie, ora 10.30

MAE vă informează că în  dimineaţa zilei de astăzi, 14 aprilie 2010, grupul de turişti români care nu a putut părăsi timp de mai multe ore staţiunea egipteană Hurghada a revenit cu bine în ţară, cu un avion charter.

Efectuarea zborului a fost rezultatul intervenţiei Ambasadei României la Cairo pe lângă autorităţile aeriene civile egiptene. Ambasada României s-a implicat imediat ce a fost informată de caz, în după-amiaza zilei de 13 aprilie 2010 şi a avut cazul în atenţie permanentă până la soluţionarea situaţiei şi revenirea în ţară în bune condiţii a grupului de turişti români.

Reamintim să situaţia a survenit deoarece companiei low cost tunisiano-egipteană, operatoare a zborului, i s-a ridicat temporar licenţa de zbor, motiv pentru care aparatele sale nu au mai putut efectua cursele planificate, iar cetăţenii români au ajuns în imposibilitatea întoarcerii în ţară în cursul zilei de luni, 12 aprilie, şi marţi, 13 aprilie.

Pe lângă demersurile la instituţiile egiptene de specialitate, diplomaţii misiunii au acţionat în paralel pe lângă reprezentanţii în zonă ai agenţiilor de turism responsabile de grup, astfel ca turiştii români să beneficieze de condiţii de cazare şi hrană.

MAE atenţionează că acesta nu este un caz izolat, turiştii români în Egipt întâmpinând în mai multe rânduri dificultăţi la reîntoarcerea în ţară, ca urmare a unor probleme cu care s-au confruntat companiile aeriene low cost. Ambasada României la Cairo a acţionat prompt, de fiecare dată, în limita competenţelor, în condiţiile în care cele două staţiuni turistice egiptene de la Marea Roşie frecventate de turişti români, Sharm El-Sheikh şi Hurghada, se află la o distanţă de 600 km de capitala Cairo.

În acest sens recomandăm turiştilor români să urmărească obţinerea tuturor garanţiilor că firmele cu care îşi contractează sejururile dispun de capacităţile cerute pentru asigurarea în bune condiţii a serviciilor.

De asemenea, recomandăm cu insistenţă tuturor cetăţenilor români care doresc să călătorească în afara graniţelor să îşi încheie, înainte de a pleca din ţară, asigurare medicală, de viaţă şi de călătorie. Mai multe informaţii puteţi obţine accesând site-ul MAE, secţiunea „Sfaturi de călătorie”.

În paralel, recomandăm agenţiilor de turism din România, în a căror responsabilitate intră situaţia turiştilor români, inclusiv prin însoţitorii de grup, să informeze cât mai curând cu putinţă ambasada României în astfel de situaţii care impun intervenţia diplomatică sau asistenţă consulară.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Convorbire telefonică între ministrul afacerilor externe și oficiali ai Statului Qatar

28 Oct 2023 857

Investiție în Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Iată cine va investi

10 Nov 2022 1704

Președintele României, Klaus Iohannis participă la Summitul implementării climatice la Sharm El-Sheikh

07 Nov 2022 935

Dacă plecați în Egipt aveți nevoie de un test negativ (tip PCR), efectuat cu cel puţin 72 de ore înainte

10 Aug 2020 900

Klaus Iohannis, la Summitul UE – Liga Statelor Arabe „Avem nevoie de un parteneriat puternic pentru a găsi soluții comune la problemele noastre actuale”

24 Feb 2019 961

O stewardesă româncă a fost ucisă de Statul Islamic!

29 Feb 2016 5856

Repatrierea a încă 15 cetăţeni români care se aflau în staţiunea Sharm El Sheikh din Egipt

09 Nov 2015 1138

Alţi 15 cetăţeni români, din staţiunea Sharm El Sheikh din Egipt, au fost repatriați

09 Nov 2015 1591

140 de români au fost repatriați din Egipt

07 Nov 2015 1178

Cristian Pletea, din Constanţa, încă două medalii la World Cadet Challenge

03 Nov 2015 2287

Mica bijuterie de la Constanţa Cristian Pletea, campion cu echipa Europei la World Cadet Challenge

29 Oct 2015 1603

MAE - Atenţionare de călătorie în ţara piramidelor

03 Jul 2015 1122