I.P.J. BRĂILA Buletin de presă 06.06.2023

 
             Nr. 184.248 din 06.06.2023
 
Cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier                         
La data de 3 iunie a.c., la ora 21:10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Însurăței, au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din orașul Însurăței, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei conform prevederilor O.U.G. 195/2002.
Pe numele acesteia a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  •  
La data de 4 mai a.c., la ora 19:40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un cetățean sirian, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în județul Galați, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Galați din municipiu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
Pe numele acesteia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.
  •  
La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 07:45, polițiștii din ccadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Galați din municipiu.
De asemenea, la aceeași dată, la ora 20:55, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică, au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Șosecaua Buzăului, din municpiu.
Întrucât emanau halenă alcoolică, aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând faptul că aveau o îmbibație alcoolică de 0,41 respectiv de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, ambii fiind conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele acestora, a fost întocmit câte un dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
  •  
În noaptea de 4 iunie a.c., la ora 03:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Făurei, au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Buzău, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 203A, pe raza localității Jirlău.
 Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele său, a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
  •  
La data de 3 iunie a.c., la ora 19:10, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila, au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din satul Valea Cânepii, comuna Unirea, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.
 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,52mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele său, a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
  •  
Dosare penale pentru braconaj piscicol
 

La data de 31 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Secția 2 Poliție Rurală Brăila, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Accțiuni Speciale au efectuat 10 percheziții la domiciliile mai multor persoane, pe raza comunei Chiscani, bănuite pentru fapte de braconaj piscicol.
 
Astfel, la domiciliile a doi bărbați, în vârstă de 54 și 58 de ani, ambii din comuna Chiscani, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor trei plase de pescuit comercial și trei prostovoale.

În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul savârșirii infracțiunilor prevăzute de art 64 lit. i și k din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
De asemenea, la domiciliul unei femei, în vârstă de 38 de ani, din comuna Chiscani, a fost desccoperit și ridicat un motor de ambarcațiune, despre care în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că este bun căutat pentru confiscare de autoritățile din Croația, motiv pentru care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

21 Sep 2023 209

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

20 Sep 2023 263

IPJ Brăila Reținut de polițiști și arestat pentru infracțiuni rutiere

19 Sep 2023 360

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

18 Sep 2023 286

Acțiuni pe toate palierele desfășurate de polițiștii din Brăila

17 Sep 2023 522

IPJ Brăila Poliţiştii, alături de elevi, la început de an școlar

11 Sep 2023 259

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

06 Sep 2023 266

Cotroale riguroase în Brăila! Aparatul drugtest a indicat consumul a patru substanțe psihoactive

05 Sep 2023 455

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate în ultima zi de week-end

04 Sep 2023 309

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

01 Sep 2023 354

IPJ Brăila Conducea un vehicul având dreptul de a conduce suspendat

28 Aug 2023 328

Planul Roșu activat după un grav accident rutier! Autocar cu peste 70 de turiști din Republica Moldova, implicat (GALERIE FOTO)

26 Aug 2023 1376

Acțiuni desfășurate de polițiștii din Brăila pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

18 Aug 2023 457

IPJ Brăila „Nu vă urcați la volan dacă ați consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!”

18 Aug 2023 495

IPJ BrăilaAcțiunile au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură

16 Aug 2023 357