IGPR InfotraficTrafic în condiții de ceață

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră - 09:15, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri, pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele  Arad, Bihor, Argeș și Cluj.
 
Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.
Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.
Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR Infotrafic Trafic îngreunat pe mai multe artere rutiere din cauza vizibilității reduse

19 Oct 2021 817

IGPR InfotraficTrafic îngreunat din cauza vizibilității reduse

18 Oct 2021 700

Centrul Infotrafic Vizibilitate redusă pe drumurile din 17 judeţe, inclusiv Constanţa

21 Jan 2015 1217