IGSU Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri

BULETIN DE PRESĂ
din 11 aprilie
 
Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri
 
În ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat 1.692 situații de urgență înregistrate la nivel național.
 
În acest interval, pompierii au acționat pentru stingerea celor 129 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul țării, aproximativ 70% dintre acestea fiind înregistrate la vegetație uscată, în urma cărora suprafața de teren afectată a însumat peste 200 ha.
 
Eforturile colegilor noștri au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților, salvatorii intervenind în 189 de situații privind deblocarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare și alte situații de urgență care puteau pune în pericol viețile și bunurile cetățenilor.
 
De asemenea, în perioada analizată, s-au înregistrat mai bine de 1.300 de solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.372 de persoane aflate în dificultate.
 
Noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro a îmbunătățit accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate. Aceasta poate fi accesată pe 👉 https://fiipregatit.ro
 
De asemenea, și aplicația DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea și modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta este disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play.
 
Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și de acțiunile noastre!

 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUActivitatea pompierilor din ultimele 24 de ore

19 Mar 2024 392

IGSUÎmpreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență

13 Mar 2024 408