IGSUMisiunile pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore

BULETIN DE PRESĂ
22 martie 2023
 
Misiunile pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore
Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.522 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (21.03.2023).
 
La nivel național, 1.226 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (281 cazuri), urmată de județele Mureș (60 cazuri), Cluj (55 cazuri), Timiș (53 cazuri), Constanța (48 cazuri) și Sibiu (47 cazuri).
 
În ultimele 24 de ore, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 91 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 202 misiuni pentru protecția comunităților.
 
Din totalul celor 91 de incendii care au avut loc ieri, 39 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri menajere și fond forestier), fiind afectate aproximativ 69 ha de teren.
 
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au salvat 10 persoane aflate în dificultate.
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

 
❗ În cursul zilei de ieri, pompierii au intevenit, în municipiul Buzău, pentru localizarea și lichidrea unui incendiu izbucnit la un apartament al unui bloc de locuințe. Pe timpul misiunii de stingere, din interiorul locuinței au fost extrase două victime, dintre care una decedată și o persoană aflată în stop cardio-respirator. După acordarea măsurilor de prim ajutor de către salvatori, victima a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată la spital.
 

❗ Un alt eveniment care a presupus atenție sporită din partea pompierilor militari timișeni a avut loc ieri, în municipiul Timișoara, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta generalizat atât la nivelul etajului, cât și la mansardă, pe o suprafață de aproximativ 210 mp. Flăcările au fost stinse, fără a fi înregistrate victime.
 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 333 de pompieri salvatori și 228 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
De asemenea, pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

23 Apr 2024 208

IGSU Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 213

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

26 Mar 2024 278

IGSUMisiunile pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore

25 May 2023 626

IGSUBilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

21 Apr 2023 509

Misiunile pompierilor, la bilanț. Unde s-au înregistrat cele mai multe solicitări

21 Jun 2022 1121

Zi solicitantă pentru pompierii din toată țara. Misiuni desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore

26 May 2022 1103