IGSUMisiunile pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore

BULETIN DE PRESĂ
25 mai 2023
 
Misiunile pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore
Ziua de ieri, 24 mai, s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii salvatori din întreaga țară. Colegii noștri au intervenit în 1.540 situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Mureș, Argeș și Arad.
 
O pondere de aproape 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (1.305 cazuri din totalul de 1.540 situații de urgență gestionate).
 
De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 63 de incendii produse în diferite zone ale țării.
 
Concomitent cu misiunile medicale și stingerea incendiilor, echipajele de intervenție au răspuns cu promptitudine în 167 de situații pentru protecția comunităților, reușind să salveze 42 de persoane aflate în pericol.
 
Totodată, o atenție deosebită a fot acordată și accidentelor rutiere, iar echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor rămase blocate în autoturismele implicate în evenimentele rutiere.
 
În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care  13 au fost emise privind prezența animalelor periculoase (urs), în județele Alba (1), Argeș (1), Bacău (2), Bistrița Năsăud (1), Brașov (5), Buzău (1), Hunedoara (1) și Mureș (1), iar 1 mesaj transmis în județul Argeș anunța dispariția unui minor.
 
Dintre cele mai importante misiuni, amintim:
 
❗ Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină în localiatatea Mărginenii de Jos în urma producerii unui incendiu la o casă. În momentul sosirii la locul solicitării, echipajele de stingere au constatat că arderea se manifesta pe o suprafață de aproximativ 30 mp, cu posibilitate de propagare. Concomitent cu acțiunea de lichidare a flăcărilor, s-au constituit echipe de căutare-salvare care au găsit, în interiorul locuinței, o victimă decedată.

 
❗ Un alt incendiu s-a produs în municipiul Constanța, la balconul unui apartament aflat la etajul 9 al unui bloc de locuințe. În timpul acțiunii de stingere, salvatorii au evacuat din imobil 35 de persoane, dintre care 5 minori. Echipajele medicale aflate la fața locului au acordat asistență medicală uneia dintre persoane, iar pompierii salvatori au lichidat flăcările fără a fi întregistrate alte victime.
 

Reamintim tuturor importanța măsurilor de prevenire a incendiilor și necesitatea unei reacții rapide în cazul producerii situațiilor de urgență. Efectuarea verificărilor periodice ale instalațiilor electrice și de încălzire, precum și adoptarea unei atitudini responsabile în utilizarea surselor de foc sunt aspecte vitale pentru siguranța fiecăruia dintre noi.
 
Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

26 Mar 2024 219

IGSUBilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

21 Apr 2023 481

IGSUMisiunile pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore

22 Mar 2023 867

Misiunile pompierilor, la bilanț. Unde s-au înregistrat cele mai multe solicitări

21 Jun 2022 1072

Zi solicitantă pentru pompierii din toată țara. Misiuni desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore

26 May 2022 1070