IGSU Peste 1.400 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari


BULETIN DE PRESĂ
Nr. 74 din 08 martie 2023
 
Peste 1.400 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național.
 
Echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 98 misiuni de stingere a incendiilor, 1.215 cazuri SMURD (1.210 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 5 misiuni de descarcerare), 26 misiuni de deblocare sau salvare, precum și în alte 135 intervenții în sprijinul comunităților
 
Dintre cele mai relevante situații înregistrate în ultimele 24 ore, amintim:
 
  • În cursul zilei de ieri, salvatorii olteni au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Jitaru, în urma căruia au rezultat 7 victime. Din nefericire, în urma impactului dintre cele 2 autoturisme, 4 persoane și-au pierdut viața, iar celelate 3 au primit asistență medicale la fața locului iar ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate.
 
  • O altă intervenție relevantă a fost și cea din județul Bihor, unde echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină la un incendiu care a cuprins o locuință din localitatea Voievozi Popești. Flăcările au fost localizate în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăți. Pe timpul misiunii, din nefericire, au fost identificate 2 persoane decedate.
 
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși) în județul Argeș.
 
În perioada de referință, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 188 pompieri salvatori și 171 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU 17 persoane salvate și peste 1.400 de misiuni gestionate în ultima zi din luna ianuarie

01 Feb 2024 379

IGSU Peste 1.400 de situații de urgență gestionate de pompierii din țară

06 Dec 2023 687