IGSUPeste 1.400 situații de urgență gestionate de salvatori, în ultimele 24 de ore

BULETIN DE PRESĂ
18 mai 2022
 
Peste 1.400 situații de urgență gestionate de salvatori, în ultimele 24 de ore
 
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.448 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (17.05.2023).
 
La nivel național, 1.260 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (296 cazuri), urmată de județele Mureș (59 cazuri), Timiș (59 cazuri), Hunedoara (56 cazuri) și Cluj (55 cazuri).
 
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 30 de incendii înregistrate și au gestionat cu promptitudine 161 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au intervenit în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.
 
Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 10 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Alba (1), Argeș (2), Brașov (4), Harghita (2) și Mureș (1), precum și 2 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase în județul Timiș.
 
Un incendiu violent s-a produs ieri, în localitatea Gura Humorului din județul Suceava, la un hotel. Primele echipaje de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta la acoperișul unei axene a hotelului, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Concomitent cu acțiunea de stingere, salvatorii au evaluat și asistat medical trei persoane la fața locului, fără a necesita transportul la spital.

 
Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea de activități specifice din zona de frontieră. Totodată, pe parcusul zilei de ieri, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 201 de pompieri și 153 de mijloace tehnice.
 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Peste o mie de situații de urgență gestionate de pompieri în ultimele 24 de ore

22 Sep 2023 693

IGSU Peste 1.400 situații de urgență gestionate de salvatori, în ultimele 24 de ore

18 May 2023 805

IGSU Peste 1.400 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari

08 Mar 2023 563