IPJ Argeș Buletin de presă din 08 iunie 2023



BULETIN DE PRESĂ
 
 
Persoană reținută pentru mărturie mincinoasă, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru tâlhărie calificată
 
 
  În ziua de 07 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parcehtului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar în urma administrării de probatoriu au extins cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă, și au reținut o tânără de 22 de ani.
Cercetările privesc faptul că, în seara zilei de 22 ianuarie a.c., un bărbat de 27 de ani, împreună cu o tânără de 21 de ani, și o minoră de 17 ani, toți din municipiul București, în baza unei înțelegeri prealabile, ar fi deposedat prin acte de violență un bărbat de 33 de ani, cetățean pakistanez, de o borsetă ce conținea suma de 10.000 de euro, banii sustrași fiind ulterior împărțiți între cei trei autori.
Reamintim că, în ziua de 05 mai a.c., în urma administrării probatoriului, bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în aceeași zi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești l-a prezentat pe cel în cauză în fața instanței competente, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului.
Anterior, în ziua de 16 martie a.c., tânăra de 21 de ani a fost reținută pentru 24 de ore față de, față de cea în cauză fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.
De asemenea, în ziua de 03 mai a.c., a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, și față de minora de 17 ani.
Tot în cadrul cercetărilor desfășurate în legătură cu împrejurările săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, a rezultat că o tânără de 22 de ani, din București, ar fi declarat, cu ocazia audierii în calitate de martor în dosarul penal, aspecte neadevărate cu privire la fapta reținută în sarcina bărbatului de 27 de ani.
În ziua de 07 iunie a.c., după administrarea probatoriului, tânăra de 22 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 08 iunie, să fie prezentată în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
 

Identificat și sancționat pentru conducere agresivă
 
 

În ziua de 07 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au continuat verificările în urma unor imagini apărute în spațiul public, referitoare la un conducător auto care manifestă un comportament agresiv în trafic, pe raza municipiului Pitești, și au identificat și sancționat contravențional conducătorul auto.
Din verificările efectuate, s-a stabilit că, în seara zilei de 30 martie a.c., în jurul orei 22:00, un tânăr de 19 ani, din Pitești, ar fi adoptat un comportament agresiv în timpul conducerii autoturismului, iar ulterior au fost postate imagini pe rețele de socializare prin care este ilustrat o parte din traseul parcurs, pe str. Armand Călinescu din municipiul Pitești.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultiumele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ziua de 07 iunie a.c., au fost aplicate 198 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua de 07 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină în trafic, atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.220 de lei, au reținut un permis de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 29 au fost abateri privind viteza excesivă, 15 au fost abateri privind neutilizarea centurii de siguranță sau a mijloacelor omologate de retenție pentru copii, precum și 2 abateri privind utilizarea telefonului mobil fără un dispozitiv de tip ,,mâini libere”.
 
  •  
 
Depistată conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 07 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat o femeie de 37 de ani, din același municipiu, care conducea un autoturism pe str. Nevers din municipiul Curtea de Argeș, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care femeia în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat de aparatul RADAR conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 06 iunie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un tânăr de 20 de ani, din Topoloveni, care conducea un autoturism, pe DN 7, pe raza localității Călinești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 108 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 403

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 399

Bărbat decedat într-un incendiu în județul Argeș! Victima, găsită carbonizată

15 Jan 2024 719

UPDATE Directorul aeroportului din Sibiu, implicat într-un accident rutier mortal în județul Argeș! Un bărbat a murit și alte trei persoane au fost rănite (GALERIE FOTO)

10 Jan 2024 762

Femeie acroșată de un tren de călători! Victima, transportată la spital

10 Jan 2024 716

Bărbat găsit decedat într-un canal din municipiul Curtea de Argeș. A fost deschisă o anchetă

08 Jan 2024 502

UPDATE. Eveniment rutier în Argeș. Un autoturism a fost proiectat într-o țeavă de gaze!

07 Jan 2024 655

Femeie de 44 de ani din București, violată de mai mulți tineri într-un bar din județul Argeș! Suspecții au filmat totul

06 Jan 2024 6673

Șoferul unui tractor a ignorat legile rutiere! Iată cum s-a aventurat în trafic

04 Jan 2024 637

Bărbat de 73 de ani, găsit decedat într-un lac din județul Argeș

03 Jan 2024 723

Sute de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii din Argeș

30 Dec 2023 656

O femeie și fiul său de 8 ani, răniți în incendiul ce le-a cuprins apartamentul. Polițiștii au întocmit dosar penal

27 Dec 2023 888

În Argeș Bărbat reținut de polițiști după agresarea fostei soții

26 Dec 2023 792

Femeie, din Argeș, reținută pentru furt calificat. Aceasta a sustras 63.000 euro din cutia de valori a tatălui ei

24 Dec 2023 820

Tânără de 19 ani, decedată într-un accident rutier în Argeș! Alți doi tineri, răniți (GALERIE FOTO)

16 Dec 2023 1241