IPJ ArgeșConducea fără drept

Nr. 778 din 04 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 882 de persoane, au fost verificate 626 de autoturisme și au fost efectuate 215 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 271 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei, dintre care 237 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 28 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 18 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 03 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.705 lei, fiind reținut un permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

 
Exemple:
 
 
Conducea fără drept
 
 
În noaptea de 02 spre 03 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 30 de ani, din Târgoviște, care conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conform art. 335 din Codul Penal.
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua 03 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri câmpulungeni au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.470 de lei, au reținut 3 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.
 
Exemple:
 
Depistat conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua 03 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat, pe DN 73, în localitatea Schitu-Golești, un bărbat de 27 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Conducea fără drept și, posibil sub influența unei substanțe psihoactive, un moped neînmatriculat
 
 
În ziua 03 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat, pe raza municipiului Câmpulung, un bărbat de 24 de ani, din Câmpulung, care conducea un moped.
Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat, iar bărbatul nu posedă permis de conducere.
De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 335 și 336 din Codul Penal.
 
  •  
 
În ziua 03 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând și pentru depistarea și sancționarea în situații de conducere agresivă.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.090 de lei, și au reținut 2 permise de conducere.
De asemenea, a fost întocmit un dosar penal privind conducerea sub influența alcoolului (0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat).
 
Exemple:
 
Depistat conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua 03 decembrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat, pe DN 7, în localitatea Topoloveni, un tânăr de 20 de ani, din Topoloveni, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 108 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 03 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 53 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 7 – Topoloveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșDepistat în timp ce conducea sub influența drogurilor

29 Aug 2023 424

IPJ ArgeșConducea fără drept

20 Jul 2023 468

IPJ Argeș Conduceau sub influența alcoolului

22 May 2023 602

IPJ Argeș Conducea fără drept și sub influența alcoolului

19 May 2023 627