IPJ ArgeșSancționat pentru conducere agresivă

Nr. 343 din 30 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 29 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călinești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, și au reținut trei bărbați, de 29 de ani, 20 de ani, respectiv 29 de ani, toți din comuna Călinești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 26 mai a.c., cei trei ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, în anexa unei locuițe din localitatea Călinești, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 1.500 de lei.
Pe parcursul cercetărilor, bunurile au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.
După administrarea probatoriului, în ziua de 29 mai a.c., bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au continuat cercetarile într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiuniilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, și au reținut un tânăr de 17 ani, din Mioveni.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 29 mai a.c., pe fondul unui conflict spontan, cel în cauză ar fi agresat fizic un alt tânăr, de 21 de ani.
După administrarea probatoriului, tânărul de 17 ani  a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 
 
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Sancționat pentru conducere agresivă
 
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au depistat un bărbat de 27 de ani, din Costești, care conducea un motociclu, având un comportament agresiv agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, circulând pe o singură roată.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 72 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 44 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice
 
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice și prevenire a faptelor contra patrimoniului și respectare normelor de circulație pe drumurile publice.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat un total de 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.740 de lei, au reținut un permis de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.
Polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale ce aduc atingere vieții, sănătății și integrității corporale, a patrimoniului public și privat.
De asemenea, au fost continuate activităţile de informare şi prevenire a cetăţenilor din cartierele unde locuiesc preponderent persoane vârstnice, cu privire la infracţiunile de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, pe de-o parte, și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 22 ianuarie a.c., în timp ce se aflau în incinta și în apropierea unei săli de jocuri de noroc din municipiul Pitești, doi bărbați, de 44, respectiv 39 de ani, ambii din Pitești, ar fi amenințat cu acte de violență și un cuțit și ar fi agresat fizic un bărbat de 27 de ani, tulburând, astfel, ordinea și liniștea publică.
Reamintim faptul că, după administrarea probatoriului, în zilele de 13 și 14 februarie a.c., cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Mandat pus în executare de polițiști
 
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Constanța, privind pe un bărbat de 41 de ani, din Țițești, condamnat la un an și 10  luni de închisoare ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.