IPJ Bacău Activități de verificare în târguri

              Nr.60487 din 15 februarie 2023
                        
 
                                         
BULETIN DE PRESĂ
 
Activități de verificare în târguri
 
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități specifice de verificare și control în târgurile săptămânale organizate pe raza comunelor  Pârjol și Berești Tazlău, unde se comercializează animale.
          În urma activităților desfășurate au fost legitimate 40 de persoane, fiind identificați 17 proprietari de cabaline care nu respectau legislația sanitar-veterinară în vigoare cu privire la cumpărarea ori luarea acestora în proprietate.
Cu această ocazie, au fost înmânate pliante ce conțin obligațiile deținătorilor de animale prevăzute de legislația în domeniu (HG nr. 984/2005, Legea nr. 205/2004, OUG nr. 55/2002, OUG nr. 155/2001).
Având în vedere neregulile constatate, polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contraventionale, în valoare de 2.350 de lei, din care:
  • 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespecatrea prevederilor art. 3 lit a) pct. 2 din HG 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în valoare de 600 lei, întrucât au cumpărat ori au luat în proprietate cu orice titlu, exemplarele cabaline fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare;
  • 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 165 alin. (1) lit. a) din HG 1391/2006 constând în aceea că, în calitate de conducător al atelajului hipo nu avea asupra sa actul de identitate, iar atelajul nu avea montate plăcuțe cu numărul de înregistrare;
  • 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 2 pct. 31 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, constând în aceea că, a furnizat date false cu privire la identitatea acestuia cu scopul de a refuza să se legitimeze și a pune în dificultate organele de poliție, în valoare de 1.750 de lei.
 
Polițiștii reamintesc deținătorilor de cabaline obligațiile ce le revin, respectiv faptul că, în conformitate cu prevederilor art. 3 lit a) pct. 2 din HG 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 lei și 1200 lei, în cazul faptelor săvârșite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, în cazul faptelor săvârșite de persoanele juridice.
  •  
 
Arme deținute ilegal, depistate de polițiști
 
           La data de 14 februarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Oituz.
La domiciliul unui bărbat de 68 de ani, polițiștii au depistat două arme neletale supuse autorizării, deținute ilegal și 103 cartușe.
          În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, armele ar fi fost introduse ilegal în România.

           Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată.
Armele şi muniţia identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
  •  
 
Reținut de polițiștii Secției 1 Poliție Bacău după ce ar fi sustras bunuri din magazin

 
Un tânăr de 29 de ani, din Bacău a fost reținut de polițiștii Secției 1 Poliție Bacău, fiind bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat.
 
Din cercetările efectuate de polițiștii de investigații criminale a rezultat faptul că, tânărul în cauză, în cursul lunii ianuarie a.c., ar fi sustras mai multe produse din două magazine de pe raza mun.Bacău. Astfel, în timp ce se afla în incinta unor magazine din localitate, ar fi sustras de pe raft mai multe produse, pe care le-ar fi introdus în coșul de cumpărături, trecând de casa de marcat fără a le achita, prejudiciul cauzat fiind de 6.000 de lei.
          Tânărul a fost depistat de jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău care, în urma verificărilor efectuate au stabilit că, acesta era căutat de polițiști.
          La data de 14 februarie a.c, bănuitul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J.Bacău.
 
 
                                                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.