IPJ Bacău Atenție cui închiriați imobile!

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Atenție cui închiriați imobile! 3 persoane bănuite de proxenetism, reținute de polițiștii de investigații criminale
 
La data de 09 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au desfășurat două percheziţii domiciliare, la imobilele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism. Trei bărbați au fost reținuți.
 
În luna august 2022, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, 3 bărbați, cu vârste curpinse între 30 și 42 de ani ar fi înlesnit unor tinere practicarea prostituţiei, oferind spre închiriere, în regim hotelier, diferite imobile situate pe raza municipiului Bacău.
        Astfel, polițiștii au deschis o anchetă, în care au desfășurat cercetări, în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.
Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2022 și începutul anului 2023, doi bărbaţi, de 30 şi 40 de ani ar fi înlesnit, în repetate rânduri, practicarea prostitutiei de către mai multe persoane în diverse imobile, asigurandu-le transportul şi supravegherea pe timpul desfasurării acestor activităţi, în timp ce un altul de 42 de ani ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, prin oferirea spre închiriere în regim hotelier a două imobile situate pe raza municipiului Bacău. Au fost identificate 13 persoane care ar fi desfășurat activități de prostituție în 5 imobile din mun.Bacău, 2 din mun.Piatra- Neamț si unul din Buzău.


Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției mun.Bacău, împreună cu cei din cadrul Secțiilor 1 și 2 Poliție au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza localității, unde au găsit şi ridicat în vederea confiscării mai multe telefoane mobile și diverse documente.
         5 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bacău pentru audieri, fiind puse în aplicare 5 mandarte de aducere, iar, în urma administrării probatoriului, 3 dintre acestea au fost reținute de poliţişti pentru 24 de ore.
          Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
          Activitățile au fost realizate cu sprijinul Poliției mun.Buzău.
 

Polițiștii vă sfătuiesc să manifestați maximă atenție persoanelor cărora le oferiți spre închiriere imobile. Puteți risca să fiți părtași la comiterea unor infracțiuni și, implicit suportarea unor consecințe penale.
  •  
 
 Drujbe, lanțuri și material lemnos ridicate în vederea confiscării, în urma unor percheziții domiciliare
 

       Polițiștii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat din comuna Brusturoasa, ar fi tăiat ilegal şi sustras arbori de pe proprietatea unui localnic.
      În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, la data de 10 februarie a.c., polițiștii împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi ai Ocolului Silvic Comăneşti, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Moineşti.
        Astfel, la imobilul unui bărbat, de 69 de ani, din comuna Brusturoasa au fost identificate 11 piese buştean cu diferite lungimi şi diametre, esenţă foioase, specia fag cu un volum total de 3 m.c şi o valoare de aproximativ 500 de lei, iar la imobilele unui tânăr de 32 de ani şi al unui bărbat, de 56 de ani au fost identificate mai multe obiecte specifice activităţii de exploatare forestieră, folosite la comiterea infracţiunilor, respectiv două drujbe, 3 lanţuri moto-fierăstrău, un țapin, un topor, o macara și 10 lanţuri şi pene metalice.
         Atât materialul lemnos cât şi obiectele identificate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
         Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.
 
                                                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.