IPJ BacăuBănuit de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, reținut de polițiști

              Nr.61712 din 20 martie 2023
                        
                                                                           
        
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Bănuit de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, reținut de polițiști
 
În baza materialului probator, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au luat măsura reținerii unui bărbat de 25 de ani, din comuna Gura-Văii, bănuit de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Ulterior, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
 
În noaptea de 12/13.03.2023, în jurul orei 01:00, bărbatul de 25 de ani, din comuna Gura-Văii, în timp ce se afla pe terasa unui bar din comuna Răcăciuni, jud. Bacău, ar fi agresat cu un obiect înțepător un tânăr de 21 de ani, din localitate, acesta necesitând îngrijiri medicale.
Polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bănuitului, fiind introdus în  Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Bacău. Ulterior, a fost prezentat instanței care a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
Totodată, polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au dispus măsuri pentru schimbarea programului de lucru al operatorului economic, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru păstrarea ordinii şi liniştii publice, motiv pentru care a fost redus programul de lucru al societăţii, de la ora 02:00, la ora 22:00.
 
 
8 m.c. de material lemnos ridicat în vederea confiscării
 
La data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au depistat pe DN 2, în localitatea Nicolae-Bălcescu, un bărbat de 42 de ani, din județul Neamț, în timp ce transporta cu ansamblul format din autoutilitară şi semiremorcă, cantitatea de 30 m.c material lemnos, cherestea.
Întrucât, cu ocazia controlului s-a stabilit că există neconcordanţe între avizul de însoţire şi materialul lemnos transportat, fiind depistată o diferență de 8 m.c. peste cantitatea menționată în documente, s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos.
           Totodată, a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei.
 
 

Identificați și reținuți de polițiști după ce ar fi sustras cablu de telefonie
 
         La data de 14 martie a.c, în jurul orei 21.00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti a oprit un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Ştefan cel Mare care circula pe un drumul agricol.

         În autoturism au fost identificați alți doi tineri, de 23 și 28 ani, ambii din comuna Ştefan cel Mare.
         Cu ocazia efectuării controlului asupra autoturismului, polițiștii au identificat cantitatea de aproximativ 100 m liniari cablu de telefonie, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată de către ocupanţii autoturismului.
        Cablul a fost ridicat în vederea stabilirii provenienței.
        La data de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției mun.Onești, însoțiți de criminaliști și luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul jandarmilor, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, emise de către Judecătoria Oneşti la locuinţele celor trei tineri, cu vârste cuprinse între 23 și 28 de ani.
        La imobilele acestora, polițiștii au identificat mai multe bunuri, respectiv unelte şi cabluri electrice pentru care nu există documente justificative.
        Din probatoriul administrat a rezultat că, în seara zilei de 14 martie a.c., bănuiții ar fi sustras de pe raza comunei Oituz, 183 m de cablu, aparţinând unui operator de telefonie, cauzând un prejudiciu în valoare de 6.000 de lei.
 
 
A condus autoturismul deși avea o alcoolemie de 1, 12 mg/l alcool pur în aerul expirat și a provocat eveniment rutier
La data de 18 martie a.c., în jurul orei 21.30, Poliţia Mun. Oneşti a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că, pe B-dul Republicii din localitate s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.
         Din primele cercetări a rezultat faptul că, un bărbat de 50 de ani comuna Bârsăneşti, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Republicii din mun. Oneşti ajuns la sensul giratoriu cu B-dul Oituz, ar fi pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe prima bandă, pe acelaşi sens de mers.
        Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
       Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
 
Depistat la volan cu o alcoolemie de 1,77 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
 
La data de 19 martie a.c., în jurul orei 01.30, o patrulă de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Oneşti au oprit în trafic, pe strada Avântului, din localitate, un tânăr de 21 de ani care conducea un autoturism deși avea o alcoolemie de 1,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Tânărul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
         Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumul public sub influenţa alcoolului.
 
 
 
                                                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.