IPJ Bacău Buletin de presă - 02.05.2022

BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiuni de week-end
 
 
La data de 30 aprilie a.c., în intervalul orar 08:00-12:00, s-a desfăşurat o acţiune privind combaterea nerespectării regimului legal de viteză, cu aparate radar dispuse în "cascadă", pe DN 11, în colaborare cu Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.
La nivelul Serviciului Rutier Bacău au fost angrenaţi 8 poliţişti rutieri şi au fost utilizate 4 aparate radar tip "Autovision".
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale iar 14 permise de conducere și un certificat de înmatriculare au fost reținute.
 
  •  
 
La data de 30 aprilie a.c., lucratori din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul alimentației publice, serviciilor turistice și de agrement pe raza județului Bacău.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au verificat 18 societăți comerciale, au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totala de 17.500 lei la OUG 28/1999, republicată, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și au confiscat suma de 1.459 lei în numerar.
 
  •  
 
Infracțiuni la regimul circulației
 
La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 08:00, un echipaj de poliţie rutieră a depistat în flagrant un bărbat de 50 ani, domiciliat în municipiul Bacău, în timp ce conducea un autoturism, afându-se sub influența alcoolului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sange în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoana având o alcoolemie peste limita prevăzută de lege.

 
 
La data de 01 mai a.c., în jurul orei 23:30, o patrula de siguranţă publică a depistat un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN12B, din direcţia Slănic Moldova către Târgu Ocna, care a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române a rezultat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
  •  
 
La data de 01 mai a.c., în jurul orei 12:00, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliție RuralăOneşti, în timp ce acţiona pe raza comunei Ştefan cel Mare, au identificat un bărbat de 50 ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
  •  
 
 
Dosar penal la regimul armelor și munițiilor
 
La data de 01 mai a.c., în jurul orei 19.30, Poliţia Municipiului Oneşti a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un tânăr de 24 de ani, din comuna Livezi, despre faptul că un bărbat de 72 de ani, din aceeaşi localitate, a tras un foc de armă în plan vertical.
O patrulă de poliție din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti s-a deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză este vânător autorizat. Acesta, în timp ce se afla în faţa porţii locuinţei sale, pe fondul consumului de alcool, a executat un foc în plan vertical cu o armă de vânătoare, fără a ameninţa vreo persoană şi fără a provoca pagube materiale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă fără drept.
  •  
 
 
Ordine de protecție provizorii emise de polițiști
 
 
La data de 30 aprilie a.c., lucrătorii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către o femeie de 45 de ani, din localitate, despre faptul că soţul său a agresat-o fizic.
Din verificările efectuate de polițiștii care au mers la fața locului şi din discuţiile purtate cu persoanele implicate, a rezultat faptul că în dimineata zilei de 30.04.2022, în jurul orei 02:00, pe fondul consumului excesiv de alcool, bărbatul în cauză și-a agresat fizic soţia. Agresiunile au continuat în aceeaşi zi, în jurul orei 14:00, tot pe fondul consumului excesiv de alcool.
Având în vedere prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, în urma completării formularelor de evaluare a riscului s-a stabilit că există un risc iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, motiv pentru care s-a procedat la emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva agresorului.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.
  •  
 
 
La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 15:50, lucrătorii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către o femie de 51 de ani, din comuna Odobeşti, despre faptul că a fost agresată de către soţul ei.
Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit faptul că femeia, în urma unor discuţii în contradictoriu cu soţul ei, un bărbat de 53 de ani, a fost lovită cu un obiect contondent în zona capului, cauzându-i suferinţe fizice.
Victima a fost examinată de către un echipaj ambulanţier dar a refuzat deplasarea la Spitalul Județean Bacău în vederea efectuării unor investigaţii medicale.
Având în vedere prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a stabilit că există un risc iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, motiv pentru care s-a procedat la emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva agresorului.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.
 
 
Întocmit,
Inspector de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 210

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 290

IPJ BacăuSecția 2 Poliție Bacău, în Acțiunea “Blocada”

08 Apr 2024 283

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier

02 Apr 2024 351

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 380

IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

12 Mar 2024 352

IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

04 Mar 2024 380

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 401

IPJ Bacău Bărbat ajuns în arest după ce și-ar fi agresat fratele

13 Feb 2024 464

IPJ BacăuIdentificat și reținut de polițiștii din Buhuși

06 Feb 2024 425

IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

31 Jan 2024 389

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 430

IPJ BacăuȘoferiță depistată de polițiști conducând fără permis un autoturism, de două ori în aceeași zi

18 Jan 2024 371

IPJ BacăuAjuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție

17 Jan 2024 451

IPJ Bacău Depistat la volan cu alcoolemie de 1,16 mg/l în afara localității Ungureni

16 Jan 2024 397