IPJ Bacău Buletin de presă - 03.01.2022

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști
 
            Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au reținut un bărbat de 33 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
 
La data de 31.12.2021, în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o tânără de 25 de ani, din comuna Pânceşti, cu privire la faptul că în aceeași seară, un localnic de 33 de ani ar fi pătruns fără drept în locuinţa acesteia, iar prin amenințări ar fi deposedat-o de un telefon.
          În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, bărbatul ar fi pătruns în locuinţa tinerei și ar fi deposedat-o de un telefon.
         După aproximativ 30 de minute, bănuitul a fost identificat de polițiști, iar,
în urma controlului corporal al acestuia a fost găsit telefonul sustras.
        Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, iar bănuitul a fost reținut și ulterior, arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
  •  
Control silvic la două societăți comerciale din Dărmănești
 
           Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava, în perioada 28 - 29.12.2021, au efectuat un control la depozitele de material lemnos a două societăţi comerciale din judeţul Suceava, cu puncte de lucru în oraşul Dărmăneşti.
         În urma verificărilor efectuate a fost constatată o infracţiune de fals informatic şi aplicate 4 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, în valoare totală de 25.000 lei.
         De asemenea, a fost dispusă şi măsura complementară de confiscare a cantităţii de 80,5 m.c. material lemnos în valoare de 7.800 lei, din care 49,5 m.c. confiscare fizică şi 31 m.c. confiscare valorică.
  •  
Sancționat pentru transport ilegal de persoane
 

La data de 30.12.2021, în jurul orei 08:30, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău au oprit în trafic pe strada Calea Bârladului din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 74 de ani, care transporta contra cost patru persoane pe ruta comuna Dămienești - mun. Bacău, fără a deţine documente legale pentru a eefectua serviciul de transport public de persoane.
Polițișțtii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se măsură complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare si a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.
  •  
Armă confiscată de polițiști
 

          La data de 30.12.2021, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare un mandat de perchezitie domiciliară, pe raza comunei Brusturoasa, la locuința unui tânăr de 27 de ani, ocazie cu care a fost identificată ca fiind deţinută ilegal, o armă letală, confecţionată artizanal, din elemente ce provin de la o armă originală.
        Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
        În cauză se efectuează cercetări faţă de infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
  •  
Material lemnos confiscat de polițiști
 
         La data de 30.12.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au identificat un bărbat de 57 de ani, din comuna Asău, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 9,5 m.c. cherestea fără documente de provenienţă.
         Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform prevederilor Legiii nr. 171/2010 şi s-a luat măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.

  •  
Dosare penale întocmite la regimul rutier
 
        La data de 31.12.2021, în jurul orei 00.30, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău au oprit în trafic, pe strada Calea Republicii din localitate, un autoturism condus de o femeie de 49 de ani, care emana halenă alcoolică.
         Femeia a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condusă la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
           La aceeași dată, în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant delict un bărbat, de 36 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul, pe strada Calea Bârladului cu o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
         La data de 01 ianuarie a.c, în jurul orei 03:30, în timp ce executa serviciul de patrulare pe DN12B, în oraşul Slănic Moldova, patrula de siguraţă publică a procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism care se deplasa pe direcţia Slănic Moldova către Târgu Ocna.
         La volanul autoturismului se afla un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din oraşul Târgu- Ocna, care avea o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenţa alcoolului.
  •  
 
Băut, a condus un moped neînmatriculat
 
La data de 01 ianuarie a.c., în jurul orei 19:30, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, au depistat în flagrant delict, un bărbat de 53 de ani, din comuna Oituz, în timp ce conducea un moped fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat. Totodată, cu ocazia testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
          În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 279

IPJ BacăuSecția 2 Poliție Bacău, în Acțiunea “Blocada”

08 Apr 2024 279

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier

02 Apr 2024 348

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 375

IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

12 Mar 2024 349

IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

04 Mar 2024 375

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 398

IPJ Bacău Bărbat ajuns în arest după ce și-ar fi agresat fratele

13 Feb 2024 461

IPJ BacăuIdentificat și reținut de polițiștii din Buhuși

06 Feb 2024 422

IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

31 Jan 2024 383

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 427

IPJ BacăuȘoferiță depistată de polițiști conducând fără permis un autoturism, de două ori în aceeași zi

18 Jan 2024 368

IPJ BacăuAjuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție

17 Jan 2024 448

IPJ Bacău Depistat la volan cu alcoolemie de 1,16 mg/l în afara localității Ungureni

16 Jan 2024 394

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor pentru combaterea neregulilor la regimul silvic

15 Jan 2024 482