IPJ Bacău Buletin de presă - 12.09.2022

Nr.1065017 din 12 septembrie 2022
                        
 
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni de amploare a polițiștilor băcăuani, alături de cei din Vrancea, Neamț, Covasna și Harghita
 
         Poliţiştii rutieri băcăuani au intensificat acţiunile în trafic, pe principalele artere din judeţ, în scopul reducerii riscului rutier. 39 de permise de conducere au fost reținute Totodată, au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale.
 
 
La data de 10 septembrie a.c., în intervalul orar 15.00-19.00, sub coordonarea Direcției Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău şi polițişti din cadrul Inspectoratelor de Poliție Vrancea și Neamț au desfășurat o acțiune ce a vizat prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, îndeosebi viteza excesivă.
S-au folosit echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM.
În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 78.000 de lei, din care, 96 pentru încălcarea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 1 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.
           Ca măsuri tehnico-administrative au fost reţinute 39 de permise de conducere (35 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, 1 pentru depășire neregulamentară).

 
 
La data de 11 septembrie a.c., în intervalul orar 15.00-18.00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău şi polițişti din cadrul Inspectoratelor de Poliție Covasna și Harghita au acționat, pe DN 11 și DN 12 A pentru reducerea riscului rutier.

În cadrul activităților, polițiștii au aplicat 189 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 107.000 de lei.
            Totodată, au fost reținute 20 de permise de conducere, din care 17 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare și 1 pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare.
  •  
 
Alcoolemii de peste 1 la mie constatate de polițiști
 
La data de 11 septembrie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa a depistat în flagrant delict, un bărbat de 40 de ani, din comuna Agăş, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
          La aceeași dată, polițiștii Secţiei 8 Poliție Rurală Buhoc, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi a cauzelor generatoare de accidente rutiere pe raza comunelor arondate, au depistat în trafic, un tânăr de 22 de ani, din comuna Horgeşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252 A, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
         Tânărul avea o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influenţa alcoolului.
 
          O patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti a depistat în flagrant delict, un tânăr de 22 de ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea un autoturism care nu avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cel în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autovehiculul în cauză avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare retrase, fără drept de circulaţie.
         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  •  
S-a urcat băut la volan și a distrus două indicatoare rutiere
 
            La data de 10 septembrie a.c., un bărbat de 52 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Constantin Ene din localitate, ajungând la intersecția cu strada Spiru Haret a pierdut direcția de deplasare, a urcat cu autoturismul pe scoarul aflat în intersecție și a distrus două indicatoare rutiere.
           Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Fiind condus la spital, conducătorul auto a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul conducătorului auto de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
  •  
 
Reținut de polițiști după ce ar fi încălcat ordinul de protecție
 
La data de 11 septembrie a.c, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către o femeie de 32 de ani, din comuna Coțofănești, despre faptul că, soţul său, nu ar fi respectat ordinul de protecţie şi ar fi agresat-o.
         La faţa locului, polițiștii au stabilit faptul că, Judecătoria Oneşti a emis un ordin de protecţie pe o perioadă de 4 luni, împotriva bărbatului de 30 de ani, prin care s-a stabilit ca acesta să nu se apropie la mai puţin de 50 m de soţie, însă l-ar fi încălcat.
        Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de încălcarea ordinului de protecţie şi violenţă în familie.
        Faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore și a fost introdus în Arestul I.P.J Bacău.
                                                                                               Întocmit,
Subcomisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 182

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 287

IPJ BacăuSecția 2 Poliție Bacău, în Acțiunea “Blocada”

08 Apr 2024 282

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier

02 Apr 2024 350

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 379

IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

12 Mar 2024 351

IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

04 Mar 2024 379

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 400

IPJ Bacău Bărbat ajuns în arest după ce și-ar fi agresat fratele

13 Feb 2024 463

IPJ BacăuIdentificat și reținut de polițiștii din Buhuși

06 Feb 2024 425

IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

31 Jan 2024 388

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 430

IPJ BacăuȘoferiță depistată de polițiști conducând fără permis un autoturism, de două ori în aceeași zi

18 Jan 2024 370

IPJ BacăuAjuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție

17 Jan 2024 450

IPJ Bacău Depistat la volan cu alcoolemie de 1,16 mg/l în afara localității Ungureni

16 Jan 2024 396