IPJ Bacău Buletin de presă - 09.11.2021

Nr.509098 din 09 noiembrie 2021

BULETIN DE PRESĂ
 
Realitatea se schimbă când conduci băut
 
Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident rutier creşte exponențial.
 
 
La data de 08 noiembrie a.c.,  polițiștii Postului de Poliţie Răchitoasa, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza localității un autobuz, condus de către un bărbat de 48 de ani ce transporta elevi de pe raza comunelor Coloneşti şi Răchitoasa.
        În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o valoare de 0,94 mg/L alcool pur în aerul expirat.
 Bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulaţie.
         În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
 
         La aceeași dată, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Oneşti au depistat în trafic, un bărbat de 65 de ani, din comuna Caşin care conducea un autoturism pe strada George Călinescu din localitate.
        Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
         S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice

 
În jurul orei 22:00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au depistat în flagrant delict, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comună, în timp ce se afla la volan, sub influenţa alcoolului, fapt stabilit ca urmare a testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de cele constatate, polițiștii au luat măsura reţinerii permisului de conducere, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie şi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  •  
A pus în vânzare articole de îmbrăcăminte contrafăcute
 
În urma unui control economic efectuat de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, s-a constatat faptul că la punctul de lucru al unei societăți comerciale din mun. Bacău, erau expuse spre comercializare un număr de 25 de articole de îmbrăcăminte pentru copii purtând însemnele unor mărci protejate.
          Bunurile în cauză au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, pentru stabilirea calității acestora și pentru determinarea eventualului prejudiciu cauzat titularilor drepturilor de proprietate industrială.
          Din cercetări, polițiștii au stabilit că, o femeie de 40 de ani, din Bacău, ar fi oferit spre vânzare articolele de îmbrăcăminte pentru copii, produse ce s-au dovedit a fi contrafăcute, aspect confirmat de mandatarii autorizați pe teritoriul României ai titularilor mărcilor respective. 
          Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de trimitere în judecată.
 
Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă săvârșirea, fără drept, a faptei de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
  •  
 
Cercetări efectuate de polițiștii de la economic pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată
La data de 10.05.2010 o societate comercială ar fi încheiat contract de închiriere cu Primăria Comunei Prăjești ce ar fi avut ca obiect o suprafață de teren de 86000 mp aflată pe raza comunei în care operatorul economic avea calitatea de beneficiar, pe o perioadă de 15 ani și ar fi trebuit să achite anual o chirie în cuantum de 8000 de euro.
Conform cercetărilor, reprezentanții societății comerciale, respectiv doi bărbați, ambii de 61 de ani, nu ar fi achitat integral contravaloarea chiriei din anul 2010 și până în anul 2016, ci doar o parte din această chirie, respectiv cea aferentă perioadei cuprinse între 2011-2012, debitul datorat către primărie fiind de 40.000 euro.
Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au stabilit că, cei doi, în calitate de reprezentanți ai societății în cauză, deși ar fi cunoștință de sentința civilă prin care instanța îi obliga la plata sumei de 24.000 de euro reprezentând contravaloarea chiriei pentru perioada 2015-2017, aceștia ar fi prejudiciat bugetul local al comunei Prăjești prin scoaterea bunurilor imobile din proprietatea persoanei juridice și trecerea acestora în patrimoniile persoanelor fizice, în scopul radierii firmei.
          Bănuiții au fost cercetați pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, întrucât ar fi determinat contabilul societății comerciale, prin nepunerea la dispoziția acestuia a înscrisurilor care să ateste creanța datorată către Primăria Prăjești, să întocmească în fals și în necunoștință de cauză, bilanțul de lichidare care ar fi atestat în mod nereal soldul zero al datoriilor societății, bilanț în baza căruia s-ar fi obținut, ulterior, radierea societății.
           Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au înaintat dosarul penal unității de parchet cu propunere de trimitere în judecată.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău”Școala altfel ”, în comuna Oituz

25 Apr 2024 182

IPJ BacăuReținut de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului pentru infracțiuni la regimul rutier

24 Apr 2024 285

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului

22 Apr 2024 230

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 260

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 316

IPJ BacăuSecția 2 Poliție Bacău, în Acțiunea “Blocada”

08 Apr 2024 293

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier

02 Apr 2024 364

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 394

IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

12 Mar 2024 361

IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

04 Mar 2024 402

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 408

IPJ Bacău Bărbat ajuns în arest după ce și-ar fi agresat fratele

13 Feb 2024 475

IPJ BacăuIdentificat și reținut de polițiștii din Buhuși

06 Feb 2024 434

IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

31 Jan 2024 397

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 436