IPJ Bacău Buletin de presă - 13.01.2022


BULETIN DE PRESĂ
 
Control silvic la Asău
 
         La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, împreună cu reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Comăneşti, au fost efectuat un control la o partidă exploatată de o societate comercială administrată de un tânăr de 29 de ani, din comuna Asău.
         Cu această ocazie, în parcela situată pe raza comunei Asău, au fost identificate şi inventariate două cioate tăiate în delict, esenţă foioase, specia fag.
         Materialul lemnos rezultat, cu un volum de 6 m.c şi o valoare de 446 de lei a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Comăneşti. Totodată, au fost constatate nereguli cu privire la modul de exploatare, în sensul că, societatea nu ar fi executat în termenul prevăzut de autorizaţia de exploatare lucrările de curăţare a parchetului şi nu ar fi respectat obligaţia ca la exploatarea pădurilor de răşinoase să se cioplească cioatele de pin şi molid.
          Astfel, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
În cauză s-a întocmit dosarul penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.
  •  
 
 
Arme descoperite de polițiști în urma unei percheziții la Scorțeni
 
La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Moineşti, la locuinţa unui tânăr, de 28 de ani, din comuna Scorţeni.
În urma percheziției, polițiștii au identificat două arme tip puşcă, 29 de cuţite de diferite dimensiuni şi inscripţii, o halebardă, un pistol tip air-soft, două tocuri pentru pistol, o pungă cu bile pentru arme tip air-soft, un încărcător pentru baterii folosite la armele air-soft, o sabie metalică și un buzdugan confecţionate artizanal.
În continuare se efectuează cercetări cu privire la legalitatea procurării şi deţinerii tuturor obiectelor identificate şi ridicate. Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
  •  
Controale ale polițiștilor de la economic
 
 
În perioada 11-12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu -Comisariatul Judeţean Bacău, au efectuat verificări pentru prevenirea si combaterea activităţilor ilicite din domeniul protecţiei mediului, respectiv în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor şi dezmembrări auto.

Au fost verificate 12 societăţi comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate  4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.500 de  lei.

Exemplu:

          În urma controlului efectuat la un operator economic cu punct de lucru în comuna Oituz, administrat de o tânără de 32 de ani, s-a constatat faptul că societatea ar fi desfăşurat activităţi de comercializare piese auto provenite din dezmembrarea autovehiculelor scoase din uz, fără a deţine autorizaţie de mediu conform normelor în vigoare şi nici nu ar fi ţinut evidenţa gestiunii deşeurilor rezultate din acţiunea de dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz.
În consecinţă, pentru neregulile constatate, societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu 2 amenzi, în valoare de 47.500 de lei.
  •  
 
Material lemnos depistat și ridicat de polițiști
           
         La data de 12 ianuarie a.c, polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au identificat, pe raza comunei Dofteana, cantitatea de 20 m.c material lemnos, depozitată într-o remorcă staţionată pe drumul comunal.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că, materialul lemnos aparţine unei societăți comerciale din Dofteana, pentru care nu deține documente de provenienţă legală.
Faţă de cele constatate, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de 20 metri cubi, în valoare de 2.000 de lei, a fost depozitată la Ocolul Silvic Târgu- Ocna.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 301

IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

12 Mar 2024 324

IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

04 Mar 2024 346

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 356

IPJ Bacău Bărbat ajuns în arest după ce și-ar fi agresat fratele

13 Feb 2024 413

IPJ BacăuIdentificat și reținut de polițiștii din Buhuși

06 Feb 2024 385

IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

31 Jan 2024 358

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 405

IPJ BacăuȘoferiță depistată de polițiști conducând fără permis un autoturism, de două ori în aceeași zi

18 Jan 2024 344

IPJ BacăuAjuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție

17 Jan 2024 409

IPJ Bacău Depistat la volan cu alcoolemie de 1,16 mg/l în afara localității Ungureni

16 Jan 2024 374

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor pentru combaterea neregulilor la regimul silvic

15 Jan 2024 456

IPJ AradMandat de executare a pedepsei închisorii

11 Jan 2024 379

IPJ Bacău Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

19 Dec 2023 442

IPJ BacăuPercheziții domiciliare efectuate de polițiști și doi tineri reținuți pentru tâlhărie calificată

15 Dec 2023 436