IPJ Bacău Buletin de presă -19.07.2021

Nr. 506025 din 19 iulie 2021
                         
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Prins în flagrant de către poliţişti
 
La data de 17 iulie, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti care efectuau activităţi de patrulare pe raza comunei Caşin, au depistat în flagrant delict, un minor de 12 ani care ar fi sustras un telefon aparţinând unui tânăr de 20 de ani, aflat la scăldat în râul Caşin.
Poliţiştii au recuperat telefonul mobil, în valoare de 1000 de lei şi l-au înapoiat păgubitului.
        În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.
Această perioadă a anului coincide cu intervalul în care se comit în mod frecvent diverse furturi de bunuri lăsate nesupravegheate de cei care doresc să se bucure de beneficiile naturii, cele mai „tentante” obiecte  fiind poşetele,  hainele, telefoanele mobile, bagajele etc.
 
Pentru a preveni furturile „specifice” sezonului estival,Poliţia vă recomandă:
 
În perioada în care vă aflaţi la ştranduri sau în alte locuri publice destinate relaxării, nu lăsaţi bunurile personale nesupravegheate!
Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană cunoscută, de încredere, care să supravegheze bunurile dvs. personale atunci când vă îndepărtaţi de şezlong!
Nu este indicat să purtaţi la dumneavoastră, în locurile de agrement, bijuterii, sau alte bunuri de mare valoare sau sume mari de bani!
În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni anunţaţi de îndată poliţia la numărul de telefon 112! 
  
A refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge
 
           La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 04:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au depistat pe raza comunei Sascut, un conducător auto de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără permis de conducere.

   Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum şi recoltarea mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
   Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice şi conducerea unui autovehicul fără permis.
 

  
Dosare penale întocmite de poliţişti conducătorilor auto depistaţi sub influenţa alcoolului
 
La data de 17 iulie a.c., poliţiştii rutieri din Moineşti au depistat în trafic, un conducător auto de 52 de ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Bacău au depistat în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din comuna Coloneşti, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la spital unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
La aceeaşi dată, în jurul  orei 17.00, o patrulă de poliţie din cadrul Compartimentul de Ordine Publică Bacău, au procedat la oprirea în trafic, pe raza comunei Luizi-Călugăra,  a unui autoturism, condus de un tânăr de 31 de ani, din judeţul Iaşi, cu o alcoolemie de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Conducătorul auto este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
 O patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au depistat, în flagrant delict, un tânăr de 23 de ani, din comuna Solonţ, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
       Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
       În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
      Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 Acțiuni operative în weekend
          
         La data de 17 iulie a.c., poliţiştii moineşteni au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor şi menținerea climatului de ordine publică.
         Astfel,poliţişti de ordine publică şi de la rutieră au legitimat peste 70 de persoane, au controlat 86 de autovehicule şi 8 operatori economici. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, din care 2 pentru nerespectarea Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, 10 pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 conform Legii 61 din 1991, celelalte sancţiuni fiind la alte acte normative.
La aceeaşi dată şi la nivelul Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna au fost desfăşurate activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.
Astfel, efectivele din cadrul subunităţii au legitimat 47 de persoane, au controlat 20 de autovehicule, au verificat 10 locaţii, terase/restaurante, hoteluri, parcuri, obiective turistice.
În cadrul activităţilor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4000 de lei.
 
           La data de 18 iulie a.c., polițiștii din Oneşti au fost prezenți pe raza municipiului, într-o acțiune organizată pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale.
            În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au legitimat 91 de persoane, au controlat 35 de autovehicule şi au verificat 48 de persoane aflate în carantină.
           Pentru neregulile constatate, au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, din care 11 în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 31 de sancţiuni contravenţionale  la regimul rutier, iar restul pentru alte abateri.
 
 
Şi poliţiştii din Staţiunea Slănic Moldova au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă  şi verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-COV2.
Astfel, poliţişti de ordine publică şi de investigaţii criminale au legitimat peste 40 de persoane şi au verificat în trafic 39 de autovehicule, din care 8 mijloace de transport în comun.
Totodată, poliţiştii au efectuat controale la terase, restaurante şi alte obiective turistice pentru verificarea legalităţii activităţilor acestora.
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3070 lei, din care, 5 în baza Legii 55 din 2020, 6 la regimul rutier şi 2 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială.

 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuProiectul are ca obiectiv general protejarea intereselor financiare

02 Feb 2024 478

Doi copii au murit într-un accident în Bacău! Autoturismul implicat avea anvelope de vară

09 Jan 2024 895

IPJ Bacău Prinși la furat, în flagrant delict, de Poliție

28 Nov 2023 775

Bacău Bătrână de 97 de ani, jefuită. Ce spune Poliția

26 Oct 2023 865

Un bărbat s-a rătăcit cu mașina într-o pădure. Soția lui a alertat Poliția

17 Oct 2023 1020

Șantaj și înșelăciune în Bacău Un bărbat de 47 de ani reținut. Cum inducea în eroare mai mulți oameni

17 Oct 2023 807

IPJ Bacău Șoferi depistați sub influența alcoolului în urma unui eveniment rutier

02 Oct 2023 540

IPJ Bacău Activitate de prevenire a victimizării persoanelor vârstnice

29 Sep 2023 587

IPJ Bacău A ajuns în arest după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și fără permis de conducere

28 Sep 2023 495

Bărbat acuzat de proxenetism și spălare de bani, prins pe o stradă din Bacău

26 Sep 2023 825

IPJ Bacău Buletin de presă

26 Sep 2023 624

IPJ Bacău Buletin de presă

25 Sep 2023 553

Descoperire șocantă într-un mijloc de transport! Ce avea asupra sa un bărbat

24 Sep 2023 1436

IPJ Bacău Depistat de polițiștii rutieri sub influența unor substanțe psihoactive

21 Sep 2023 530

IPJ Bacău Percheziții efectuate de polițiști într-un dosar penal ce vizează carduri sociale folosite ilegal

21 Sep 2023 497