IPJ Bacău Buletin de presă - 22.12.2021

Nr.510521 din 22 decembrie 2021
                        
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Identificat și cercetat de poliţişti pentru tâlhărie calificată
 
        Polițiștii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Bacău au reţinut un tânăr, de 24 de ani, bănuit de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie calificată.
     La data de 21 decembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliției municipiului Bacău au depistat și reținut un tânăr de 24 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infraţiunii de tâlhărie calificată.
            În fapt, în zilele de 04 și 07 decembrie a.c., bănuitul ar fi smuls telefonul din mâna a două femei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.
       Urmare a sesizărilor primite cu privire la cele mai sus menţionate, poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat activităţi specifice şi au reuşit identificarea acestuia și conducerea la sediul poliției pentru audieri.
     În urma cercetărilor s-a dispus reţinerea celui în cauză pentru 24 de ore.
     Activităţile operative au beneficiat de sprjinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Bacău. 
 
Pentru prevenirea prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, poliţiştii băcăuani vă reamintesc:
1.  În locurile publice:
•    Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (câmpuri, parcuri, şantiere etc.).

•    Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci); este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi.
•    Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ (sau mai mulţi), deplasaţi-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit.
•    Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile atârnate la gât, etc.)!

•    Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali şi nu vă lăudaţi faţă de aceştia cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau acasă, puteţi rămâne fără ele!
•    Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii!
2.  În spaţiile comune ale imobilelor:
•    Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.
•    Uşile de la intrarea în blocuri să fie încuiate permanent; dacă nu există posibilitatea montării unui interfon, se vor confecţiona chei pentru fiecare locatar; nu permiteţi persoanelor străine să intre în imobil odată cu dumneavoastră.
•    La intrarea în imobil fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni; nu staţi cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideţi sau încuiaţi uşa nu trebuie să pierdeţi din vedere aceste lucruri!
•    Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă; alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de poliţie sau la telefonul 112.
•    Folosiţi orice motivaţie pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute sau când vi se pare ceva suspect; nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora; dacă este cazul, sunaţi la uşa unui vecin de la parter; instruiţi-vă în acest sens şi copiii.
•    Odată cu lăsarea întunericului, luminile de la intrarea în bloc şi din faţa liftului trebuie să rămână aprinse în permanenţă.
  •  
Armă deținută ilegal, ridicată de polițiști în vederea continuării cercetărilor
 
          La data de 21 decembrie a.c, în intervalul orar 11.00 - 13.00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat, pe raza orașului Târgu- Ocna, o acţiune pe linia respectării regimului armelor.
          Cu ocazia activităților desfășurate, a fost depistat, în flagrant delict, un localnic de 56 de  ani, care avea asupra sa un pistol neletal, din categoria celor supuse autorizării și 100 diaboluri, deţinute în mod ilegal, pe care intenţiona să le comercializeze.
          În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi procurat arma în cursul anului 2020 din Cehia și r fi introdus-o fără drept, în Romania în urmă cu circa 2 săptămâni.
         În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată.
         Arma şi diabolurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Bănuit de distrugerea locuinței prin incendiere, reținut de polițiști
 
Polițiștii Secției 2 Rurală Moinești au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 46 de ani, din comuna Poduri, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere, lipsire de libertate în mod ilegal şi ameninţare.
 
În urma administrării probatoriului de către organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti s-a stabilit faptul că, la data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 12,00, o femeie de 36 de ani, din comuna Poduri ar fi avut un conflict verbal cu soţul său. Ulterior, acesta ar fi vărsat întreg conţinutul unui recipient cu combustibil, pe pardoseală şi pe o parte din bunurile aflate în camera și ar fi provocat incendiu.
În încercarea femeii de a fugi din locuință, ar fi fost imobilizată de soţul său care ar fi ameninţat-o cu moartea.
Incendiul ar fi afectat locuinţa în proporţie de 80%, prejudiciul fiind de aproximativ 30.000 lei.
Faţă de bănuit s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere, lipsire de libertate în mod ilegal şi ameninţare.
  •  
 
Minoră de 14 ani, depistată de polițiști la volanul unui autoturism
 
 
La data de 21 decembrie a.c, în jurul orei 22.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu despre faptul că, la intrarea în localitatea Lehancea, pe D.J 241 F, circula un autoturism care, la vederea echipajului de poliţie a redus viteza şi a oprit pe partea dreaptă a carosabilului.
Astfel, procedând la legitimarea persoanelor din autoturism s-a constatat că, la volanul acestuia se afla o minoră de 14 ani, iar pe scaunul din dreapta era mama acesteia, de 37 de ani.
Autoturismul proprietatea femeii ar fi fost încredinţat de către aceasta spre conducere minorei fără să deţină permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințare.

 
Băut la volan a provocat eveniment rutier
 
La data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 21.00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 5 Poliție Rurală Răcăciuni a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe drumul comunal  din comuna Valea Seacă s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea a două autoutilitare.
Din cercetări s-a stabilit că, un bărbat de 38 de ani din comuna Valea Seacă, în timp ce conducea o autoutilitară ar fi acroşat un autovehicul ce era parcat pe marginea părţii carosabile, în urma impactului rezultând avarierea celor două autoutilitare.
         Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
        Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, și i-a fost reţinut permisul de conducere eliberându-i-se dovadă înlocuitoare fără drept de conducere.
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 320

IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

12 Mar 2024 324

IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

04 Mar 2024 346

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 356

IPJ Bacău Bărbat ajuns în arest după ce și-ar fi agresat fratele

13 Feb 2024 413

IPJ BacăuIdentificat și reținut de polițiștii din Buhuși

06 Feb 2024 385

IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

31 Jan 2024 358

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 405

IPJ BacăuȘoferiță depistată de polițiști conducând fără permis un autoturism, de două ori în aceeași zi

18 Jan 2024 344

IPJ BacăuAjuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție

17 Jan 2024 409

IPJ Bacău Depistat la volan cu alcoolemie de 1,16 mg/l în afara localității Ungureni

16 Jan 2024 374

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor pentru combaterea neregulilor la regimul silvic

15 Jan 2024 456

IPJ AradMandat de executare a pedepsei închisorii

11 Jan 2024 379

IPJ Bacău Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

19 Dec 2023 442

IPJ BacăuPercheziții domiciliare efectuate de polițiști și doi tineri reținuți pentru tâlhărie calificată

15 Dec 2023 436