IPJ Bacău Buletin de presă - 28.07.2022

            Nr.1063642 din 28 iulie 2022
                        
 
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
Au condus autovehicule deși aveau alcoolemii de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
 
La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 09:00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Onești au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 38 de ani care conducea un autoturism în comuna Berzunți, având o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma testării, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
         
 
La aceeași dată, în jurul orei 19.30 o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 3 Poliție Rurală Oneşti au oprit în trafic, pe drumul comunal din Târgu- Trotuş, un conducător auto de 47 de ani, din județul Constanţa care conducea un autovehicul, fiind depistat cu o alcoolemie de 1,44 mg/l. alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spiatl în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
          

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

  •  
Reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier
 

La data de 27 iulie a.c. în jurul orei 11.30, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1         Poliţie Bacău în timp ce executa serviciul de patrulare pe strada Panselelor din localitate a depistat în trafic, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 42 de ani.
          Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că, persoana depistată nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, cel în cauză este cercetat şi în alte două cauze penale, pentru săvârşirea aceleiaşi fapte.
           Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore.
  •  
 
Transport ilegal de cherestea indisponibilizat de polițiști
 
În seara zilei de 26 iulie a.c., în jurul orei 20.50, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a oprit pe raza comunei Nicolae Bălcescu, ansamblul rutier format din camion și semiremorcă, care transporta cherestea, fără a figura în aplicația SUMAL 2.0 cu aviz de însoțire, la momentul depistării.
Ulterior, la ora 20:55 a apărut în aplicaţia SUMAL 2,0 avizul de însoţire pentru un volum de 45 mc cherestea răşinoase care a fost emis de o societate comercială din judeţul Suceava, cu punct de descărcare în judeţul Galaţi.
Ca urmare a primelor verificări efectuate au rezultat diferențe între volumul avizat şi cel inventariat, astfel că, pentru clarificarea situaţiei cu privirea la legalitatea transportului s-a dipus reţinerea în temeiul Legii 171/2010.
La data de 27 iulie a.c., verificările au fost preluate de ofiţerii specializaţi pe linie de silvic din cadrul Biroului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol care au stabilit cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului SUMAL Central şi al Gărzii Forestiere Suceava că, la momentul opririi ansamblul rutier nu era însoţit de aviz, acesta fiind creat pe aplicaţia informatică ulterior depistării.
Astfel, pentru transportul de materiale lemnoase în volum de 52 m.c cherestea răşionase, realizat fără provenienţă legală, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de transport de materiale lemnoase peste 10 mc. neînsoţite de documente specifice. Totodată a fost dispusă măsura indisponibilizării cantităţii de 52 mc cherestea răşinoase cu o valoare totală de aproximativ 45.000 de lei şi a ansamblului rutier format din camion şi semiremorcă cu o valoare aproximativă de 30.000 de  euro.
  •  
 
Depistat la volan cu permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul
 
 
La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 03.00, o patrulă de poliție  din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, în timp ce executa serviciul de patrulare, a depistat pe strada Calea Mărăşeşti din localitate, un tânăr de 21 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un ansamblu auto format din autoutilitară şi remorcă.
         Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că, persoana depistată nu posedă permis de conducere de categoriile necesare pentru a putea conduce ansamblul auto.
         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.
 
 
Întocmit,
Subcomisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului

22 Apr 2024 221

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 251

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 308

IPJ BacăuSecția 2 Poliție Bacău, în Acțiunea “Blocada”

08 Apr 2024 290

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier

02 Apr 2024 358

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 391

IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

12 Mar 2024 359

IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

04 Mar 2024 383

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 404

IPJ Bacău Bărbat ajuns în arest după ce și-ar fi agresat fratele

13 Feb 2024 472

IPJ BacăuIdentificat și reținut de polițiștii din Buhuși

06 Feb 2024 433

IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

31 Jan 2024 396

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 435

IPJ BacăuȘoferiță depistată de polițiști conducând fără permis un autoturism, de două ori în aceeași zi

18 Jan 2024 379

IPJ BacăuAjuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție

17 Jan 2024 464