IPJ Bacău Buletin de presă - 29.11.2021


BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți de polițiști în urma unor percheziții domiciliare
 
       Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au pus în aplicare 5 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Doi tineri au fost reținuți.
 
          În noaptea de 23/24 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unui magazin din comuna Agăş, de unde ar fi sustras produse alimentare.
           Din cercetări s-a stabilit că, trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, toți din Comănești, ar fi pătruns, fără drept, în incinta unui magazin de unde ar fi sustras mai multe bunuri.
         Polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au pus în aplicare 5 percheziţii domiciliare pe raza orașului Comăneşti.
          La imobilele percheziţionate au fost identificate mai multe produse alimentare ale căror loturi şi caracteristici corespund cu cele sustrase din incinta magazinului.
         În urma probatoriului administrat, faţă de cei doi tineri, de 22 și 23 de ani s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
        Bănuiții au fost introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
  •  
  
A condus un atv fără permis de conducere
    
       La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Oituz, au depistat în flagrant delict, un tânăr, de 25 de ani din localitate, în timp ce conducea un ATV fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
        În cauză s-a întocmit dosar penal, privind comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fără permis de conducere.
  •  
 

Nu deținea permis de conducere internațional
 
La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, pe DN2-E85, în interiorul localităţii Răcăciuni, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier, a oprit în trafic un autoturism, înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 106 km/h în localitate.

Cu ocazia legitimării conducătorului auto, bărbatul de 33 de ani, din județul Arad, a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile din Republica Kosovo, însă nu şi permisul de conducere internaţional.
Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea dreptul de a conduce în România.
 
  •  
 
La volan sub influența alcoolului
 
          La data de 27 noiembrie a.c, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri au depistat în trafic, un tânăr de 28 de ani, din Dărmăneşti, în timp ce conducea pe strada Buciumului, din localitate, un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
       Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
       S-a luat măsura reţinerii permisului de conducere și s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
         La aceeași dată, în jurul orei 22:30, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu au depistat, în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din comuna Coloneşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 241 din și întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest ocazie cu care a rezultat o concentraţie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior conducătorul auto a fost transportat la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
       În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
        La data de 28 noiembrie a.c., un echipaj de politie rutieră din cadrul Biroului Rutier Oneşti, în timp ce efectuau serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe strada Redului din localitate, au identificat un bărbat de 50 de ani, din comuna Căiuţi, care a condus un autoturism având o concentraţie de 0,66 mg /l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei .
        Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

        La aceeași dată,  polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 44 de ani, din comuna Nicolae- Bălcescu, care a condus un autovehicul, pe strada Erou Gheorghe Rusu din municipiul Bacău, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
        Conducatorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
  •  
 
Posesor de mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de polițiști
 
          La data de 28 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliţie Bacău au depistat un tânăr de 22 de ani din localitate, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Bacău.
         Cel în cauză a fost escortat şi introdus în Penitenciarul Bacău, unde urmează să execute pedeapsa închisorii de un an și 10 luni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
  •  
 
Depistat în timp ce conducea un motociclu neînmatriculat
 
La data 28 noiembrie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, au depistat în flagrant delict, un tânăr de 20 de ani, din comuna Racova, în timp ce conducea pe drumul sătesc din comuna Strugari, un motociclu neînmatriculat.
         În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
 
  •  
 
Prins în trafic fără permis și cu o alcoolemie de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
         La data de 28 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, în timp ce executau serviciul de patrulare pe strada Alexei Tolstoi, din localitate, au oprit în trafic o autoutiliară condusă de un bărbat de 33 de ani, din județul Cluj.
         În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
        Întrucât acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
       În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi refuz de la prelevarea de mostre biologice.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău”Școala altfel ”, în comuna Oituz

25 Apr 2024 175

IPJ BacăuReținut de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului pentru infracțiuni la regimul rutier

24 Apr 2024 284

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului

22 Apr 2024 230

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 260

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 316

IPJ BacăuSecția 2 Poliție Bacău, în Acțiunea “Blocada”

08 Apr 2024 293

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier

02 Apr 2024 364

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 394

IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

12 Mar 2024 361

IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

04 Mar 2024 401

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 408

IPJ Bacău Bărbat ajuns în arest după ce și-ar fi agresat fratele

13 Feb 2024 474

IPJ BacăuIdentificat și reținut de polițiștii din Buhuși

06 Feb 2024 433

IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

31 Jan 2024 397

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 436