IPJ BacăuCercetat penal de polițiști după ce s-ar fi legitimat cu datele fratelui său

                Nr.61680 din 17 martie 2023
                        
 
                                                                           
        
BULETIN DE PRESĂ
 
Cercetat penal de polițiști după ce s-ar fi legitimat cu datele fratelui său
 
 
La data de 16 martie a.c., în jurul orei 07.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat în trafic, un autoturism care se deplasa pe DN 11A, pe raza comunei.
          Conducătorul auto s-a prezentat ca fiind un bărbat de 57 de ani, din județul Vaslui şi ar fi venit în vizită la fratele său.
Având suspiciunea rezonabilă că persoana în cauză s-a prezentat sub o altă identitate, polițiștii l-au condus la sediul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului.
           Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, bărbatul depistat la volanul autoturismului avea 54 de ani și era fratele celui în numele căruia se legitimase.
           S-a stabilit totodată că, cel în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fratele său era posesor al unui permis de conducere valabil.
           Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  •  
Percheziții domiciliare efectuate de polițiști
 
         La data de 16 martie a.c., polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, însoţiţi de lucrători silvici, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Moineşti.

        La imobilul unui bărbat de 60 de ani, din comuna Asău şi unul de 48 de ani, din comuna Ghimeş-Făget, au fost identificate şi indisponibilizate mai multe bunuri şi înscrisuri, precum și 26 m.c lemn de foc, specia fag.
       În urma probatoriului administrat în dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, a bărbatului de 48 de ani, fiind escortat şi introdus în Arestul I.P.J Bacău.
  •  
 
Identificați și reținuți de polițiștii din Sascut după ce ar fi sustras un generator de 10.000 de lei

 
        La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Comunale Sascut au fost sesizaţi de către un angajat al unui operator economic, cu privire la faptul că, la aceeaşi dată în intervalul 12.00-13.00, persoane necunoscute au sustras de pe un teren agricol de pe raza comunei Sascut, un generator de curent care alimenta un pivot de irigaţii.
        În urma cercetărilor efectuate de către polițiști a fost identificat bunul sustras pe un teren viran din localitate.
        Generatorul electric în valoare de 10.000 lei a fost restituit societății păgubite.
         Polițiștii au deschis un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
         Echipa de polițiști angrenată în activitățile investigative a identificat doi bărbați, unul din județul Brăila şi altul din județul Neamţ, bănuiți de comiterea faptei.
         În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reţinuti pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a IPJ Bacău.
 
 
Bănuit de tâlhărie, depistat la scurt timp și reținut de polițiști
 
La data de 16 martie a.c., în jurul orei 18.30, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie, de 54 de ani, din comuna Tamaşi, despre faptul că, o persoană necunoscută i-a sustras un telefon mobil, în timp ce îl ţinea în mână şi vorbea la telefon.
          La faţa locului au fost direcționate două patrule de siguranţă publică din cadrul Secției 2 Poliție Bacău care au efectuat căutări pe raza mun. Bacău, fiind identificată o persoană care corespundea semnalmentelor oferite de martori, respectiv, un bărbat de 31 de ani, din localitate.
         Acesta a fost condus la Poliţia Municipiului Bacău, cercetările fiind preluate de către polițiștii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale.
         Telefonul a fost recuperat de polițiști și restituit păgubitei.
          A fost probată activitatea infracţională a bănuitului care a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
 
 
Conducea băut și cu viteză peste limita legală
 
 
La data de 17 martie a.c, în jurul orei 01.00, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat pe DN 2-E 85, în localitatea Cleja, un conducător auto de 57 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 125 km/h.
          Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 210 zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
 
                                                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.