IPJ Bacău Comunicat de presă - Activităţi pentru siguranța traficului rutier

Nr.507729 din 20 septembrie 2021
                        
                                                                          
 
POLIȚIȘTII BĂCĂUANI CONTINUĂ SĂ ACŢIONEZE PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, în weekend, de către poliţiştii rutieri și de ordine publică, au fost aplicate 542 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, polițiștii au reținut 88 de permise de conducere, au retras 19 certificate de înmatriculare şi au constatat 7 infracţiuni.
 
Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică au continuat activităţile pe drumurile publice din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.
 
S-a acționat pe principalele drumuri din județ pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.
 
Astfel, în perioada 17-19 septembrie a.c., la nivelul judeţului Bacău, poliţiştii au aplicat 619 sancţiuni contravenţionale, din care 542 la regimul circulaţiei rutiere.
 
Din total, 260 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru viteză excesivă, respectiv, 61 pentru depășirea vitezei cu peste 50 de km/ h față de limita legală admisă, 96 peste 40 de km/h, 76 peste 30 de km/h.
 
Totodată, polițiștii au sancționat contravențional 82 de persoane care nu purtau centura de siguranță, atât în calitate de pasageri, cât și de pietoni.
De asemenea, polițiștii au reținut 88 de permise de conducere, au retras 19 certificate de înmatriculare şi au constatat 7 infracţiuni.

 
 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru  depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, în vederea creşterii siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.
 

Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău Comunicat de presă - 13.07.2022

13 Jul 2022 787

IPJ Bacău Comunicat de presă - 15.11.2021

15 Nov 2021 793