IPJ Bistrița-NăsăudBănuit de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, reținut de polițiști, în urma unei percheziții

                                                                                                                    Nr. 108 din 19 mai 2023

 

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Bănuit de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, reținut de polițiști, în urma unei percheziții
 
La data de 18 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigații Criminale, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 45 de ani, din Prundu Bârgăului. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
 
Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în data de 18 martie a.c., în timp ce se afla pe raza localității de domiciliu, bărbatul de 45 de ani i-ar fi sustras unei persoane vârstnice un portmoneu ce conținea un card bancar și PIN-ul aferent, actul de identitate și alte bunuri. Ulterior, acesta ar fi efectuat 10 operațiuni de retragere numerar de la diverse bancomate aflate pe raza localității Prundu Bârgăului, dar și din municipiul Bistrița. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor este de 4.600 lei.
 
La percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte și documente relevante pentru cauză, respectiv: portmonee, carduri bancare și acte de identitate ale altor persoane.
 
Bărbatul de 45 de ani a fost condus la sediul Poliției, iar după audieri a fost reținut pentru 24 de ore. În prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 19 mai, să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale.
 
Polițiștii specializați în instrumentarea unor astfel de cazuri vă recomandă să memorați numărul personal de identificare (PIN), să nu-l notați și să nu-l păstrați în portofel sau lângă card!
 
  • Totodată, în caz de pierdere sau de furt al cardului, anunțați imediat instituția financiară emitentă;
  • Acoperiți ecranul și tastatura ATM-ului, pentru ca altă persoană care așteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacționată;
  • Imediat după efectuarea operațiunii, puneți banii, cardul și chitanța într-un loc sigur;
  • Când folosiți un ATM din interiorul unei bănci care cere folosirea cardului pentru a deschide ușa, nu lăsați persoane străine să intre după dumneavoastră;
  • Dacă observați ceva sau pe cineva suspect, anulați tranzacția și plecați imediat, iar dacă vă urmărește cineva după efectuarea unei tranzacții, mergeți către un loc aglomerat, bine iluminat și sunați la politie!
 

 
DrugTest pozitiv în cazul unui tânăr din Ciceu-Giurgești, oprit pentru verificări, de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș
 

În data de 18 mai a.c., pe Drumul Județean 170, în localitatea Ciceu-Giurgești, a fost depistat în trafic și oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr de 23 ani, din localitate.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv la metamfetamină, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.
 
 
       Măsuri dispuse de polițiștii Secţiei 7 Poliţie Sângeorz-Băi, în urma intervenției la un caz de violență în familie
 
În seara de 18 mai a.c., polițiștii de la Secţia 7 Poliţie Sângeorz-Băi, aflați în serviciul de patrulare pe raza de competență, au intervenit la un caz de violență în familie, sesizat prin 112.
 
La fața locului, s-a constatat faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, un bărbat, de 43 de ani, din Ilva Mică, ar fi lovit-o pe concubina sa, în vârstă de  37 de ani, cu care acesta locuia. Echipajele medicale i-au acordat îngrijiri medicale femeii care a refuzat transportul către o unitate spitalicească.
 
În urma celor constatate și aplicării formularului de risc, polițiștii au emis pe numele bărbatului un ordin de protecție provizoriu. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziție într-un dosar de furt calificat la Constanța. Ce spun polițiștii

29 Sep 2023 588

IPJ Buzău Bănuiţi de furt, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti

29 Sep 2023 259

A profitat de ocazie și a furat dintr-un autocamion. Iată cum a procedat făptașul

24 Sep 2023 511

Percheziții ale polițiștilor de la Transporturi Constanța la Tulcea! Vizat un bărbat suspectat de furt (GALERIE FOTO)

22 Sep 2023 624

IPJ Arad Buletin de presă

22 Sep 2023 247

Percheziție la locuința unei persoane bănuite de furt calificat efectuat în Constanța. Constatările polițiștilor

14 Sep 2023 616

IPJ Timiș Buletin informativ 11 septembrie 2023

11 Sep 2023 323

IPJ Bacău Buletin de presă

08 Sep 2023 310

Prins în flagrant Bărbat suspect de furt și infracțiuni informatice, încerca să părăsească țara

05 Sep 2023 588

IPJ Arad Buletin de presă

05 Sep 2023 371

Știri Constanța Bărbat prins în flagrant delict. Furt într-un tren în Eforie Nord!

02 Sep 2023 668

IPJ Timiș Polițiștii Secției 4 Poliție Urbană au reținut un tânăr bănuit de furt

30 Aug 2023 354

IPJ VasluiPoliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși

30 Aug 2023 321

Incident într-un spațiu special amenajat pentru biciclete. Gestul unui tânăr de 25 de ani

30 Aug 2023 645

Buzău Curtea unei femei de 62 de ani, călcată de hoți. Ce au sustras

30 Aug 2023 582