IPJ Bistrița-NăsăudBănuit de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, reținut de polițiști, în urma unei percheziții

                                                                                                                    Nr. 108 din 19 mai 2023

 

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Bănuit de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, reținut de polițiști, în urma unei percheziții
 
La data de 18 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigații Criminale, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 45 de ani, din Prundu Bârgăului. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
 
Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în data de 18 martie a.c., în timp ce se afla pe raza localității de domiciliu, bărbatul de 45 de ani i-ar fi sustras unei persoane vârstnice un portmoneu ce conținea un card bancar și PIN-ul aferent, actul de identitate și alte bunuri. Ulterior, acesta ar fi efectuat 10 operațiuni de retragere numerar de la diverse bancomate aflate pe raza localității Prundu Bârgăului, dar și din municipiul Bistrița. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor este de 4.600 lei.
 
La percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte și documente relevante pentru cauză, respectiv: portmonee, carduri bancare și acte de identitate ale altor persoane.
 
Bărbatul de 45 de ani a fost condus la sediul Poliției, iar după audieri a fost reținut pentru 24 de ore. În prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 19 mai, să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale.
 
Polițiștii specializați în instrumentarea unor astfel de cazuri vă recomandă să memorați numărul personal de identificare (PIN), să nu-l notați și să nu-l păstrați în portofel sau lângă card!
 
  • Totodată, în caz de pierdere sau de furt al cardului, anunțați imediat instituția financiară emitentă;
  • Acoperiți ecranul și tastatura ATM-ului, pentru ca altă persoană care așteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacționată;
  • Imediat după efectuarea operațiunii, puneți banii, cardul și chitanța într-un loc sigur;
  • Când folosiți un ATM din interiorul unei bănci care cere folosirea cardului pentru a deschide ușa, nu lăsați persoane străine să intre după dumneavoastră;
  • Dacă observați ceva sau pe cineva suspect, anulați tranzacția și plecați imediat, iar dacă vă urmărește cineva după efectuarea unei tranzacții, mergeți către un loc aglomerat, bine iluminat și sunați la politie!
 

 
DrugTest pozitiv în cazul unui tânăr din Ciceu-Giurgești, oprit pentru verificări, de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș
 

În data de 18 mai a.c., pe Drumul Județean 170, în localitatea Ciceu-Giurgești, a fost depistat în trafic și oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr de 23 ani, din localitate.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv la metamfetamină, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.
 
 
       Măsuri dispuse de polițiștii Secţiei 7 Poliţie Sângeorz-Băi, în urma intervenției la un caz de violență în familie
 
În seara de 18 mai a.c., polițiștii de la Secţia 7 Poliţie Sângeorz-Băi, aflați în serviciul de patrulare pe raza de competență, au intervenit la un caz de violență în familie, sesizat prin 112.
 
La fața locului, s-a constatat faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, un bărbat, de 43 de ani, din Ilva Mică, ar fi lovit-o pe concubina sa, în vârstă de  37 de ani, cu care acesta locuia. Echipajele medicale i-au acordat îngrijiri medicale femeii care a refuzat transportul către o unitate spitalicească.
 
În urma celor constatate și aplicării formularului de risc, polițiștii au emis pe numele bărbatului un ordin de protecție provizoriu. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz șocant la Constanța! O minoră și doi tineri agresați într-o locuință de patru bărbați

10 Apr 2024 679

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1266

IPJ SibiuFemeie reținută, cercetată penal pentru mai multe infracțiuni de furt calificat

04 Apr 2024 293

Doi minori au furat o mașină în Constanța. Unul dintre ei are doar 13 ani

29 Mar 2024 588

Bărbat arestat pentru furturi din locuințe, în municipiul Constanța. Valoarea prejudiciului este de peste 100.000 de lei (FOTO)

28 Mar 2024 662

IPJ Sibiu Un bărbat cercetat pentru furt calificat a fost reținut

27 Mar 2024 304

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 684

Marinar suspectat că ar fi sustras motorină de pe o macara plutitoare, aflată în Portul Constanța

24 Mar 2024 611

IPJ IalomițaPoliţiştii ialomițeni acţionează permanent

19 Mar 2024 380

IPJ SibiuUn medieșean cercetat penal pentru furturi calificate a fost reținut

13 Mar 2024 323

Constanța În spatele gratiilor după ce ar fi sustras un telefon dintr-un centru comercial

11 Mar 2024 873

Știri Constanța Bărbat arestat preventiv pentru furt calificat. Iată ce au constatat polițiștii

23 Feb 2024 618

Poliția Municipiului București - Polițiștii de la Secția 1 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani

21 Feb 2024 362

IPJ Bistrița-NăsăudBărbat reținut de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

21 Feb 2024 356

IPJ SibiuSibian reținut, cercetat pentru furt calificat în formă continuată

21 Feb 2024 334