IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 03.02.2022

                                                                                                                 Nr. 31 din 3 februarie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ
 
          A încălcat măsura arestului la domiciliu și a fost reținut de polițiștii de la Supravegheri Judiciare
 
La data de 2 februarie a.c., în urma verificărilor efectuate, polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evadare, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Vizat de comiterea faptelor este un tânăr de 21 de ani care era plasat în arest la domiciliu, la locuința sa din Budacu de Sus. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, la data de 31 ianuarie a.c., acesta ar fi încălcat cu rea-credință obligațiile dispuse, ar fi părăsit locuința fără a avea încuviințarea organului judiciar care a dispus măsura preventivă, ar fi condus pe un drum comunal din localitate de domiciliu un autovehicul neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.
 
Tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 ore, plasat în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și urmează a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.
 
 
                   Trei mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor de la Acțiuni Speciale
 
Ieri, 2 februarie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor de la Acțiuni Speciale au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii, emise, în aceeași zi, de către Tribunalul Bistrița-Năsăud.
 

Astfel, au fost depistați și duși în penitenciar trei bărbați din Sărata, condamnați la închisoare pentru tentativă de omor. Este vorba despre doi bărbați de 42, respectiv 48 de ani, condamnați fiecare la pedeapsa de 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și un tânăr de 25 de ani, condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor.
 
 

                   Conducere sub influența unor substanțe psihoactive, constatată, în flagrant delict, de polițiștii Biroului Rutier
 
În dimineața de ieri, 2 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat, în flagrant delict, un tânăr de 22 de ani, din Bistrița, pe care-l bănuiesc de comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.
 
În fapt, o femeie a sesizat faptul că un tânăr în stare de inconștiență se află la volanul unui autovehicul oprit pe partea carosabilă, pe strada Drumul Dumitrei Vechi și care obstrucționează deplasarea autovehiculelor în zonă. La fața locului, cel în cauză a refuzat transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Polițiștii l-au identificat ca fiind un tânăr de 22 de ani, din Bistrița și l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost testat cu aparatul DRUGTEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanțelor  methamphetamină și cannabis și a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice.
 
În urma controlului corporal, asupra lui au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor substanțe vegetale de culoare verde și substanțe sub formă de cristale, susceptibile a fi psihoactive.
 
Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive, infracțiune prevăzută de art. 336, alin (2) din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.