IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 04.11.2021

Nr. 407 din 4 noiembrie 2021

 
BULETINE DE PRESĂ
 
 
Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști
 
La data de 3 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, au depistat pe raza localității Livezile un bărbat de 44 de ani din Galații Bistriței.
 
Pe numele acestuia, Judecătoria Gherla a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an și 5 luni închisoare, cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub fără permis de conducere și complicitate la infracțiunea de distrugere.
 
Bărbatul a fost depus de către polițiști în Penitenciarul Bistrița.
 
 
Tânăr bănuit de comiterea unei tâlhării reținut de către polițiști
 
La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa, au identificat persoana bănuită de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie comisă în seara zilei de 19 octombrie.
 
La data de 19 octombrie a.c., o femeie de 54 de ani din Bistrița a surprins o persoană necunoscută de sex masculin în timp ce ar fi încercat să sustragă un aparat de aer condiționat. Ulterior aceeași persoană, ar fi agresat-o pe femeia de 54 de ani și i-ar fi sustras telefonul mobil.
 
În urma verificărilor efectuate de către polițiști și a probatoriului administrat în dosarul penal întocmit, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 19 ani din Șerbăuți, jud. Suceava.

 
Totodată a fost identificat și telefonul sustras, fiind returnat persoanei vătămate.
 

Faţă de tânăr, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a tânărului și documentării infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la furt calificat.
 
 
Tânăr sub influența drogurilor depistat în flagrant delict
 
La data de 4 noiembrie a.c., după miezul nopții, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat în trafic un șofer aflat sub influența Metamfetaminei.
 
Polițiștii au oprit pentru control un autoturism pe raza municipiului Bistrița și au identificat șoferul acestuia, un tânăr de 22 din Dumitra.
 
În urma verificărilor desfășurate de către polițiști, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.
 
Polițiștii au dispus testarea șoferului cu aparatul DrugTest 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței Methamphetamine. Bărbatului i-au fost totodată recoltate și mostre biologice la spital.
A fost întocmit un dosar penal cu privire la aspectele constatate, urmând documentarea faptelor.
 
De asemenea întrucât tânărul nu a putut justifica prezența pe stradă, conform prevederilor Legii 55/2020, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a acestuia cu amendă în cuantum de 500 de lei.
 
 
Dosare penale pentru infracțiuni constatate la regimul rutier
 
La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un șofer care conducea sub influența alcoolului.
 
Polițiștii au oprit în trafic pe Drumul Județean 173C în Budacu de Jos, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din Posmuș.
 
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat. În consecință, tânărul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările cu privire la fapta de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, în vederea documentării întregii activități infracționale.
 
***
 
La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat cu aparatul radar pe Drumul Național 17 în Bața, un autoturism care se deplasa cu viteza de 92 km/h pe un sector de drum limitat la 50 de km/h.
 
Polițiștii rutier au identificat șoferul autoturismului, un bărbat de 33 de ani din Dej. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, suspendat.
 
În cauză, polițiștii au dispus începerea cercetărilor în cadrul unui dosar penal cu privire la fapta de conducerea unui vehicul fără permis.
 
 ***
 
La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un autoturism condus de un tânăr aflat sub influența alcoolului.
 
În Mocod, pe Drumul Județean 172, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 din Zagra, care avea aplicate plăcuțele cu numere de înmatriculare provizorii.
 
Polițiștii au dispus testarea cu aparatul etilotest a tânărului, rezultatul indicat fiind 0.31 mg/L alcool pur în aerul expirat.
 
În urma verificărilor a fost constatat faptul că autoturismul condus nu este înmatriculat, având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare care nu aparțin.
 
Cercetările sunt continuate de polițiști cu în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu numere false.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-NăsăudAutoturism reclamat ca sustras din Marea Britanie, depistat și indisponibilizat de polițiști

23 Apr 2024 202

IPJ Bistrița-NăsăudBISTRIȚA- acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară

19 Apr 2024 253

IPJ Bistrița-NăsăudDosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

17 Apr 2024 252

IPJ Bistrița-NăsăudNereguli la regimul rutier, constatate în flagrant delict, de polițiștii Biroului de Ordine Publică

16 Apr 2024 239

IPJ Bistrița-NăsăudBărbat care conducea un tractor, depistat sub influența băuturilor alcoolice

12 Apr 2024 257

IPJ Bistrița-NăsăudDoi tineri vizați în cadrul unui dosar penal de conducere fără permis

08 Apr 2024 239

IPJ Bistrița-Năsăud Un bărbat fără permis care conducea un tractor neînmatriculat, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi

04 Apr 2024 291

IPJ Bistrița-NăsăudUpdate Știre

02 Apr 2024 321

IPJ Bistrița-NăsăudCercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

27 Mar 2024 392

IPJ Bistrița-NăsăudProduse contrafăcute, ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de la investigarea criminalității economice

19 Mar 2024 454

IPJ Bistrița-NăsăudReținut pentru 24 de ore, după ce a fost depistat de polițiști cu nereguli în trafic

18 Mar 2024 457

IPJ Bistrița-NăsăudDosar penal la regimul rutier întocmit în Feldru

14 Mar 2024 515

IPJ Bistrița-Năsăud Șofer depistat în flagrant delict de către polițiștii Serviciului Rutier

13 Mar 2024 419

IPJ Bistrița-NăsăudDosar penal în urma unui accident rutier la Uriu

11 Mar 2024 353

IPJ Bistrița-NăsăudDouă mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

08 Mar 2024 382