IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 05.07.2021

                                                                                                                     Nr. 274 din 05 iulie 2021 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Dosar penal pentru un bărbat, în urma unui accident rutier
 
La data de 2 iulie a.c., un bărbat de 51 ani din Orheiu Bistriţei, în timp ce se deplasa cu un motociclu pe Drumul Județean 173 pe raza localității Orheiu Bistriței, s-a autoaccidentat.
 
La locul evenimentului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier. În urma verificărilor efectuate, aceștia au stabilit că bărbatul de 51 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Totodată, motociclul implicat în evenimentul rutier este neînregistrat în circulaţie.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului, rezultatul a fost negativ.
Bărbatul a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciul Rutier, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînregistrat și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
 
 
Tăiere ilegală și furt de arbori constatată de Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice
 
La data de 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică -  Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.
 
În fapt, polițiștii au stabilit că în perioada  29 martie-2 iulie a.c., o societate comercială cu sediul în comuna Romuli, cu ocazia desfășurării activităților de explotare a materialului lemnos, a tăiat ilegal și sustras un număr de 44 arbori, speciile fag și molid, cu un volum de 10,447 mc și o valoare a prejudiciului de 3178,77 lei.
 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică  - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
 
Ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud
 

La data de 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Telciu au fost sesizați de către o femeie de 31 ani din Telciu, cu privire la faptul că în cursul lunii mai a.c., în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unor  neînțelegeri, soțul ei de 34 ani, i-a aplicat două lovituri de palmă peste față.
 
În cauză a fost completat împreună cu femeia de 31 de ani, formularul de evaluare a riscului, constatându-se că există risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordinul de protecție provizoriu împotriva  soțului acesteia.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţa în familie.
 
 
Mandat de executare a pedepsei, pus în aplicare
 
La data de 3 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat de 35 de ani din Cepari.
 
Acesta a fost condamnat la 1 an, 9 luni și 20 de zile închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Bărbatul a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.
 
 
 
Prejudiciu de 10.000 euro, recuperat aproape integral de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului
 
În data de 3 iulie a.c., un bărbat de 50 de ani domiciliat în municipiul Cluj Napoca a sesizat polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului despre faptul că în noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., în timp ce se afla în gazdă la locuința unui bărbat de 53 de ani din Livezile, acesta i-ar fi sustras dintr-o borsetă suma de 10.000 euro.
 
În urma activităților desfășurate cu operativitate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Direcția Operațiuni Speciale și polițiști din cadrul Direcției General de Poliție a Municipiului București, bărbatul suspectat de comiterea faptei, a fost depistat pe raza Sectorul 6 București, totodată fiind recuperat prejudiciul în proporție de 70%.
 
Față de bărbatul de 53 de ani din Livezile, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, au luat măsura reținerii pe o durată de 24 ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.
 
În cursul zilei de astăzi, persoana bănuită urmează să fie prezentată Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea arestare preventivă pentru 30 zile, fiind cercetată în cadrul dosarului penal întocmit cu privire la infracțiunea de furt calificat.
 
 
Depistat la volan cu o alcoolemie de 1.03 mg/L alcool pur în aerul expirat
 
La data de 3 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au desfășurat activități de supraveghere și control a traficului rutier pe Drumul Județean 162 pe raza localității Sânmihaiu de Câmpie.
Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani din Florești, jud.Cluj, cu reședința în sat Fînațele Silivașului, jud. Bistrița-Năsăud.
În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital în vederea prelevării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința.
 
 
Șofer sub influența alcoolului depistat pe raza localității Romuli
      
La data de 3 iulie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au oprit în trafic pe Drumul Național 17C pe raza localității Romuli, un autoturism.
 
La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 46 de ani din Romuli. În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, s-a constatat faptul că acesta se află sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,65 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.         
 
 
Dosar penal în urma unui accident rutier
 
La data de 3 iulie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeroz-Băi au intervenit la un accident rutier pe Drumul Național 17 D pe raza localității Rodna.
 
Din primele verificări s-a stabilit faptul că un bărbat de 57 de ani din Rodna, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17 D, spre localitatea Șanț, a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa din sens opus, condus de un bărbat de 48 de ani din Maieru.
 
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme, fără a fi înregistrate victime.
            
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 48 de ani din Maieru și rezultând o valoare de 0,43mg/L alcool pur  în aerul expirat pentru șoferul de 57 de ani din Rodna, fiind ulterior condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 
 
 
Dosare penale pentru șoferi depistați sub influența alcoolului, la Figa
 
La data de 4 iulie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Beclean au oprit în trafic pe Drumul Județean 172 între localitățile Figa și Beclean, un autoturism.
 
A fost identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 23 de ani din Galați. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0,42 mg/L alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge pentru stabilirii alcoolemiei.
 
Polițiștii Compartiment Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 
***
 
La data 4 iulie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 172 între localitățile Figa și Beclean.
 
A fost identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 26 de ani din Chinteni, județul Cluj.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, a rezultat valoarea de 0,66 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus ulterior la spital pentru recoltarea de  mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr din Republica Moldova, implicat într-un accident rutier în județul Bistrița Năsăud

20 Jan 2024 769

Eveniment rutier pe Drumul Național 17C. Implicate un autoturism și o autoutilitară (FOTO)

13 Jan 2024 855

Accident rutier în județul Bistrița-Năsăud. Un bărbat a intrat cu mașina într-un stâlp

01 Jan 2024 825

Bărbat suspectat că și-a accidentat intenționat o rudă cu mașina! Suspectul s-a urcat beat la volan

25 Dec 2023 754

Un pieton a fost accidentat în Bistrița-Năsăud. Ce spun polițiștii

24 Dec 2023 773

Copil rănit în urma unui eveniment rutier în Bistrița Năsăud

18 Dec 2023 651

O șoferiță aflată în pragul comei alcoolice, implicată într-un accident rutier în județul Bistrița Năsăud

14 Dec 2023 850

Percheziții efectuate de polițiști în Bistrița-Năsăud pentru monede falsificate și înșelăciune (FOTO)

11 Dec 2023 788

Bărbat rănit într-un incident de vânătoare! Ce spune Poliția

08 Dec 2023 877

​Intervenție a negociatorului și polițiștilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și cei ai Poliției Năsăud, pentru salvarea unei persoane.

22 Nov 2023 765

IPJ Bistrița-Năsăud Un șofer băut a provocat un accident rutier. Ce au constatat polițiștii (FOTO)

18 Nov 2023 820

Descoperire macabră într-o locuință din județul Bistrița-Năsăud! Două surori găsite decedate

17 Nov 2023 844

Oficial de la IPJ Bistrița Năsăud despre accidentul de la trecerea cu nivel la care ferată din localitatea Feldru. Un bărbat a decedat

17 Nov 2023 770

Bărbat suspectat că l-a ucis pe tatăl concubinei sale! Polițiștii au deschis o anchetă

14 Nov 2023 822

Conducător auto beat reținut pentru 30 de zile după ce a fugit de la locul accidentului! Suspectul nu avea permis iar mașina era neînmatriculată

11 Nov 2023 681