IPJ BuzăuBănuit de furt dintr-o societate comercială reţinut de polițiști

Nr.169 din 19 mai 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 18 mai 2023
 
 
Polițiștii, prietenii copiilor!
 
În ziua de 18 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară alături de polițiști din cadrul Serviciului Pregătire Profesională, Serviciului Criminalistic, și Serviciului Ordine Publică au organizat o activitate preventivă la Grădiniţa cu Program Prelungit Bobocei Buzău în scopul prevenirii victimizării minorilor prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.
Activitatea s-a desfăşurat sub forma unor discuţii interactive cu preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Bobocei Buzău, în cadrul cărora au fost abordate aspecte referitoare la necesitatea respectării regulilor, semnelor și marcajelor de circulaţie rutieră de către copii, obişnuirea acestora să se deplaseze pe un spaţiu limitat, trotuarul, să respecte traseele de deplasare sigure, precum şi recunoaşterea de către cei mici a situaţiilor de pericol pentru a nu deveni victime ale incidentelor rutiere.
Deliciul copiilor au fost colegii noștri patrupezi Daga și Dan, implicați în diverse activități și demonstații, precum și posibilitatea de a testa motocicleta de poliție.
În cadrul activităţilor au mai fost abordate şi dezbătute subiecte legate de necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea disparițiilor de minori și a traficului de persoane. Astfel, copiilor le-au fost prezentate pe înțelesul lor câteva situații de risc specifice vârstei, fiindu-le oferite recomandări preventive pentru siguranța proprie (evitarea abordărilor directe de către persoane străine, refuzul diferitelor bunuri oferite de către acestea, dar mai ales refuzul categoric al apropierii excesive, a contactului fizic nejustificat, cât și a însoțirii necunoscuților, precum și anunțarea imediată a părinților/bunicilor/etc. cu privire la situațiile respective.
La activitate au participat 180 de preșcolari şi cadre didactice.
 
Câteva recomandări pe care poliţiştii le au pentru cei mici:
 
Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!

Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!
Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!
Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața!

Mergând spre grădiniță, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! Dacă ești nevoit să mergi pe caosabil, întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!
Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă șosea.
  •  
Verificări la unităţi de cazare 
 
În zilele de 17-18 mai a.c., poliţiştii de proximitate alături de polițiști de ordine și siguranță publică și jandarmi au desfăşurat o acţiune în municipiul Buzău ce a vizat prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce s-ar putea produce în incinta unităţilor ce au ca obiect de activitate cazarea persoanelor în regim hotelier.
Au fost efectuate verificări în 33 de astfel de unităţi, context în care au fost efectuate verificări cu privire la legalitatea funcţionării, precum și modul de organizare și funcționare a pazei locațiilor vizate.
Echipele de control au atras atenţia angajaţilor cu privire la întocmirea registrelor şi a fişelor de cazare, la modul de asigurare a supravegherii imobilelor în cauză şi la semnalarea oricăror situaţii ce intră în sfera de responsabilitate a poliţiei.
Poliţiştii au discutat cu administratorii unităţilor de cazare şi recepţionerii despre prevederile legale ce le reglementează activitatea cu accent pe răspunderile ce le revin pe linia protecţiei consumatorilor, a bunurilor şi valorilor proprii şi ale turiştilor.
 
  •  
 
Educație pentru viață, educația pentru viitor!
 
În ziua de 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier alături de polițiștii de la prevenire și de la Postul de poliție rurală Săpoca au desfășurat activități la Școala Gimnazială Mătești.
Polițiștii le-au explicat elevilor importanța cunoașterii regulilor de circulație pe drumurile publice. De asemenea, cei mici au fost instruiți cu privire la acordarea primului ajutor în urma producerii unui accident rutier.
Elevilor le-au fost prezentate diferite situații în care aceștia s-ar putea afla pe drumul dinspre, către casă și variantele corecte de a reacționa pentru a nu deveni victime.
Prin dialog şi jocuri educative, folosind un gameboard, poliţiştii au reiterat şi necesitatea respectării normelor de circulaţie şi au subliniat importanţa educaţiei rutiere.
Cei mici au conștientizat și au sedimentat fiecare sfat și recomandare primită pentru a dobândi o viață cât mai sigură.
         
  •  
Bănuit de furt dintr-o societate comercială reţinut de polițiști
 
În ziua de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au identificat şi depistat principalul bănuit de furt dintr-o societate comercială din municipiul Buzău, un buzoian de 37 de ani.
Fapta a fost sesizată în data de 10 aprilie a.c. de către administratorul agentului economic, un bărbat de 36 de ani, din Buzău.
Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în cursul acelei zile, bănuitul, ar fi  profitat de neatenţia angajaţilor şi ar fi sustras bunuri alimentare de 500 de lei.
Pe bază de ordonanţă, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, acesta urmând a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Arestat de polițiști pentru furt calificat
 
În ziua de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Smeeni au depistat principalul bănuit în cazul a mai multor furturi calificate, un bărbat în vârstă de 58  ani, din sat Mitropolia, comuna Brădeanu.
Faptele au fost sesizate în perioada aprilie-mai a.c., de către persoanele vătămate, mai mulți localnici din Mitropolia.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în perioada mai sus menționată, bănuitul ar fi pătruns în mai multe anexe și imobile din Mitropolia, de unde ar fi sustras diverse bunuri.
Prejudiciul a fost estimat de persoanele vătămate la valoarea de peste 5.000 de lei.
În urma probatoriului administrat, pe bază de ordonanță, față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat unității de parchet care a dispuns măsura arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile.
  •  
 
Sancționat de polițiști pentru transport de material lemnos
 
  În ziua de 18 mai a.c., un echipaj din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni a oprit în trafic pentru control o autoutilitară încărcată cu material lemnos pe o stradă, din comuna Cernătești.
La volanul maşinii a fost identificat un şofer de 52 de ani, din Nehoiu, care efectua transport de lemn de foc esenţă fag.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că existau anumite nereguli cu privire la datele înregistrate în aplicaţia SUMAL referitoare la punctul de descărcare a materialului lemnos.
Administratorul societății a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 5000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de lemn transportată a fost confiscată valorică cu suma de aproximativ 4500 de lei.
  •  
 
Peste 150 de sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 18 mai a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 13 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
De asemenea, în intervalul orar 1500-2000, polițiștii buzoieni în colaborare cu polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului Brăila au organizat și desfăsurat o acțiune în sistem cascadă, scopul fiind depistarea conducătorilor auto care depășesc limita legală de viteză atâta în localitate căt și în afara acestora.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 97 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 8 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză– 119 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şofer de 34 de ani, din Ilfov ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziș.
Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, dar și pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.
Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (16), dar şi 23  pentru alte abateri în trafic.
21 de pietoni, căruțași și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 57.000 de lei.
De asemenea, polițiștii din cadrul Secție de Poliție Rurală Merei au întocmit un dosare penale pentru infracțiiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neâmatriculat unui tânăr de 27 de ani, din Merei, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe D.C.45, în comuna Merei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

18 Apr 2024 220

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității

16 Apr 2024 226

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

12 Apr 2024 230

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

10 Apr 2024 256

IPJ BuzăuControale în trafic pe linie silvică efectuate de polițiștii Postului de poliţie Bisoca

09 Apr 2024 292

IPJ BuzăuSancţiuni de peste 26.000 de lei şi material lemnos estimat la 5200 de lei confiscat de poliţişti

08 Apr 2024 270

IPJ Buzău Ordine de protecție provizorii emise de polițiștii ialomițeni

29 Mar 2024 316

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

29 Mar 2024 299

IPJ Buzău Activităţi educativ-preventive ale poliţiştilor de la rutieră şi prevenire.

27 Mar 2024 399

IPJ BuzăuPoliţiştii buzoieni continuă competiţiile organizate pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române

22 Mar 2024 341

IPJ BuzăuVerificări privind paza obiectivelor

22 Mar 2024 315

IPJ BuzăuMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

21 Mar 2024 337

IPJ BuzăuInvitație eveniment Ziua Poliției

21 Mar 2024 482

IPJ Buzău Poliţiştii de la Siguranţă Şcolară în dialog cu elevii

15 Mar 2024 512

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 515