IPJ BuzăuBănuit de furt în scop de folosinţă depistat de polițiști

Nr.163 din 16 mai 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 15 mai 2023
  
Bănuit de furt în scop de folosinţă depistat de polițiști
 
În data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Cislău au identificat principalul bănuit de comiterea unui furt de autoturism.
Fapta a fost sesizată de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 79 de ani, din Calvini.
Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că bănuitul, un minor de 13 ani, din Calvini, ar fi sustras în scop de folosinţă, în noaptea de 14/15 mai a.c., un autoturism din curtea unui imobil  din Calvini.
Bănuitul ar fi profitat de faptul că autoturismul era neasigurat, având cheile în interiorul mașinii, ar fi condus autoturismul și l-ar fi abandonat la câteva străzi distanță.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ furt în scop de folosinţă” și  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
 
 
 
Transport de material lemnos fără documente legale sancţionat de poliţiştii din Calvini
 
În ziua de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cislău au desfăşurat activităţi de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul transportului de material lemnos, pe raza de competenţă.
În timpul acțiunii, polițiștii din cadrul Postului de poliție rurală Calvini au depistat în trafic, în localitatea Calvini, un localnic în vârstă de 29 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos din speciile fag și jugastru.
În urma verificărilor specifice, poliţiştii au constatat că materialul lemnos a fost descărcat într-o altă locație decât cea înscrisă în aplicația SUMAL.
Conducătorul auto, administrator al agentului economic care a emis avizul, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Polițiștii au procedat la confiscarea cantității de peste 2 metri cubi de material lemnos şi au predat-o reprezentanţilor silvici.
Activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul silvic.

 
 
 
Peste 150 sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 15 mai a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 154 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 19 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 60 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 14 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte– 119 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şofer de 36 de ani, din  Poșta Câlnău ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziș.
Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (26), pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor (6), dar şi 5  pentru alte abateri în trafic.
Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, dar și pentru nerespectarea indicaților polițistului rutier.
32 de pietoni, căruțași și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 54.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au întocmit patru dosare penale pentru infracțiunile de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Într-unul din cazuri, este vorba de un tânăr de 27 de ani, din Podgoria, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat. Întrucât, acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuReţinut de poliţişti pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere

01 Nov 2023 423