IPJ Cluj Buletin de presă - 12.09.2022

Nr.176560/305 din 12 septembrie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
 
DEPISTAT AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT
 
La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza municipiului, polițiștii municipiului Câmpia Turzii au oprit un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Luna.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul figurează având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
**
 
REZULTAT POZITIV INDICAT DE DRUGTEST
 

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii Biroului Rutier Dej au oprit pentru verificări autoturismul condus de o tânără, în vârstă de 22 de ani, pe DN1C.
 
Testarea acesteia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise, fiind ulterior condusă la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

 
În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
 
TESTARE POZITIVĂ CU APARATUL ETILOTEST     
 
 
La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 22.40, polițiștii Biroului Rutier Cluj au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Calea Dorobanților, de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiu Cluj-Napoca.
 
În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat concentrația de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.
 
**
 
TRANSPORT DE MATERIAL LEMNOS VERIFICAT DE POLIȚIȘTI
 
 
În noaptea de 10 spre 11 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție Baciu au depistat, în urma unei sesizări înregistrate la S.N.U.A.U. 112, prin organizarea unui filtru rutier, un tranport de material lemnos efectuat cu un ansamblu de vehicule, în timpul deplasării în localitatea Baciu.
 
 
Verificările au fost continuate de către polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, care, alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, cu sprijinul  Ocolului Silvic Gilau din cadrul Directiei Silvice Cluj, au procedat la inventarierea materialului lemnos.
 
Datele obținute au fost analizate în raport cu informațiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0, fiind constatate nereguli privind efectuarea de fotografii la momentul emiterii avizului, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010.
 
În paralel, având în vedere neconcordanțele identificate în raport cu avizele de însoțire pentru materialul lemnos transportat, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privirea la comiterea infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței materialului lemnos, faptă prevăzută și pedepsită de art. 68 din  Legea nr. 46/2008 - Codul Silvic.
 
Întreaga cantitate de material lemnos, în volum de 37,27 metri cubi, precum și ansamblul de vehicule format din cap tractor și semiremorcă au fost indisponibilizate.
 
În continuare sunt efectuate cercetări sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
 
**
 
ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR ÎN ZONA MUNICIPIULUI GHERLA ȘI ÎN LOCALITĂȚILE ARONDATE
         
 
Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Gherla au acționat în perioada 09-11 septembrie, în vederea creșterii responsabilizării și a disciplinei rutiere în rândul participanților la trafic.
În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale.
De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere pentru încălcarea regimului legal de viteză.
 
Acțiuni pentru responsabilizarea participanților la traficul rutier, dar și pentru prevenirea comiterii faptelor antisociale au fost demarate în perioada menționată și de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla, fiind legitimate 69 de persoane și verificate  54 de autovehicule.
 
Abaterile înregistrate au impus aplicarea a 33 de sancțiuni contravenționale, 24 dintre acestea pentru încălcarea normelor regimului rutier.
 
De asemenea, au fost constatate două infracțiuni flagrante la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujAutoturism răsturnat pe strada Avram Iancu din localitatea Florești

12 Apr 2024 241

IPJ ClujBicicliști care se aflau sub influența băuturilor alcoolice

08 Apr 2024 266

IPJ ClujPoliția Rurală Apahida au dispus reținerea unui bărbat de 39 de ani

27 Mar 2024 610

IPJ ClujTânăr de 26 de ani, din comuna Așchileu Mare a fost reținut pentru 24 de ore

23 Feb 2024 363

IPJ ClujȘofer depistat cu viteza de 173 km/h, pe DN1C E576, în localitatea Jucu

19 Feb 2024 416

IPJ ClujPercheziții

14 Feb 2024 394

IPJ Bistrița-Năsăud Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii Biroului de Ordine Publică

18 Jan 2024 424

IPJ Cluj În agitația caracteristică sărbătorilor de iarna, fiți atenți la bunurile personale!

18 Dec 2023 431

IPJ ClujActivități pentru siguranță rutieră la Turda

15 Dec 2023 708

IPJ ClujTestarea acestuia cu aparatele drugtest și etilotest au indicat rezultate negative

12 Dec 2023 451

IPJ ClujSiguranţa în şcoli, prioritate a polițiștilor

08 Nov 2023 425

IPJ ClujActivitățile sunt continuate în vederea recuperării prejudiciului

07 Nov 2023 505

IPJ ClujRazie pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona străzilor Platanilor – Calea Dezmirului

03 Nov 2023 630

IPJ ClujCel în cauză este condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni

02 Nov 2023 441

IPJ ClujAcțiuni preventive

30 Oct 2023 495