IPJ Cluj Buletin informativ - 06.01.2023

Nr. 847604/3 din 6 ianuarie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 
 
La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Cluj-Napoca, depistat conducând un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.
 
În jurul orei 14.00, un participant la trafic a observat și oprit în trafic, pe strada Fabricii, un autoturism condus de un bărbat, posibil aflat sub influența băuturilor alcoolice.
 
La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier, care a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 1,38 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.
 
În baza probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 
 
 
***
 

INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI ÎN PERIOADA 4-5 IANUARIE
 
 
Polițiștii rutieri acționează constant în scopul asigurării unui climat rutier sigur, încurajării unei conduite prudente la volan și prevenirii accidentelor grave.
 
De asemenea, o constantă în activitățile derulate de aceștia o reprezintă depistarea și tragerea la răspundere penală a acelor conducători auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, dar și impunerea respectării limitei legale de viteză.
 
 
 
În data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca au oprit în trafic, pe strada Traian Vuia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Cojocna.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,44 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
La data de 5 ianuarie a.c., în  jurul orei 19.30, polițiștii Secției 1 Poliței Cluj-Napoca au depistat pe strada Giordano Bruno, din municipiu, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.
 
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
**
 
La data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Compartimentului Rutier Huedin au interceptat, pentru verificări, un autoturism condus pe DN1 E60 în orașul Huedin, la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Sălaj.
 
Acesta a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv, astfel că polițiștii l-au condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
La data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida, aflându-se pe DN16, în localitatea Căianu Mic au interceptat un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Geaca.
 
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Cluj Buletin informativ - 12.01.2023

12 Jan 2023 629

IPJ Cluj Buletin informativ - 09.01.2023

09 Jan 2023 1072

IPJ Cluj Buletin informativ - 29.12.2022

29 Dec 2022 818